Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras prvo polufinale Lige prvaka: Tottenham bez dvojice najvažnijih igrača dočekuje Ajaxove dječake

Preuzmite sliku

Tottenham i Ajax će večeras u Londonu odigrati prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka. Utakmica počinje u 21.00 sat.

Engleski tim je odigrao još tri prvenstvene utakmice nakon uzvrata četvrtfinala Lige prvaka, a u njima se Pochettinova ekipa nije proslavila budući da je upisala minimalne poraze od Manchester Citya i West Hama, te minimalnu pobjedu nad Brihgtonom zahvaljujući kasnom golu Eriksena.

Bez obzira na nešto lošija izdanja, Tottenham je zadržao treću poziciju na prvenstvenoj tabeli jer ni njihovi konkurenti u utrci za pozicije koje donose plasman u Ligu prvaka trenutno ne uživaju u dobrom periodu forme.

Pochettino jedva čeka prvi susret protiv Ajaxa:

– Biti će ovo magična noć jer igranje polufinala Lige prvaka na našem novom stadionu je nešto što niko nije mogao vjerovati pred nekoliko mjeseci. Ovo je utakmica u kojoj je nemoguće biti umoran ili ne biti uzbuđen što je igraš. Sve je stvar mentalnog aspekta. Energija će biti ovdje. Igra se na dvije utakmice, a pred nama je prva polovica dvoboja. Važno je kako pristupamo utakmici i kako ćemo se nositi sa suparnikom tijekom ovih 90 minuta – rekao je trener Tottenhama.

Tottenham znatno oslabljen čeka prvu utakmicu polufinala Lige prvaka, a za Pochettina najveći problem predstavljaju izostanci u napadu budući da ne može računati na povrijeđenog Kanea i suspendiranog Sona. Uz navedeni dvojac, u konkurenciji za nastup zbog povreda neće biti beka Auriera, veznjaka Winksa i ofenzivca Lamele.

Ekipa Ajaxa pravi je hit ove sezone. Ten Hagova ekipa svoj put u Ligi prvaka ove je sezone započela još u julu izbacivši austrijski Sturm iz kvalifikacija, a do grupne je faze iz takmičenja izbacila belgijski Standard Liege i ukrajinski Dinamo Kijev. Niz uspjeha Ajax je nastavio u grupnoj fazi takmičenja izborivši prolaz uz Bayern kraj favorizirane Benfice, a nakon toga ostvareni su senzacionalni prolazi protiv aktualnog europskog prvaka Real Madrida i talijanskog giganta Juventusa.

Mlada ekipa Ajaxa igra sjajan nogomet, a osim na međunarodnom planu uspješna je i u Holandiji budući da je trenutno vodeća ekipa prvenstva zbog bolje gol razlike od PSV-a, te čeka i nastup u finalu Kupa.

Ten Hag priželjkuje novo uspješno izdanje Ajaxa u Ligi prvaka:

– Mi želimo nastaviti naš napredak. Nevjerojatno je da smo u polufinalu Lige prvaka, nitko na početku sezone nije mogao predvidjeti da će jedna nizozemska momčad stići ovdje. Ostvarili smo nešto nevjerojatno, no želimo još više. Možemo biti efektivniji u konvertiranju naših prilika. Želimo biti samopouzdanji, no ne smijemo biti naivni. Imamo mnogo utakmica u nogama i mislim da imamo dobru šansu izboriti finale. Vjerujem u moju momčad, igrače na terenu i plan koji smo osmislili – rekao je trener Ajaxa.

Gosti nemaju značajnijih problema s izostancima, budući da u Londonu Ten Hag ne računa samo na duže odsutnog defanzivca Bandea, te mu jedini pravi problem predstavlja lakša povreda gležnja standardnog beka Mazrouija. (Dvoznak.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,