Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras počinje Liga prvaka: Pjaniću u goste dolaze Kovačević i Ćivić

Preuzmite sliku

Sezona 2020/2021. godine u UEFA Ligi prvaka počinje večeras utakmicama prvog kola u grupama ”E”, ”F”, ”G” i ”H”, javlja Anadolu Agency (AA).

Derbi će se odigrati u Parizu, gdje će prošlosezonski finalista PSG dočekati Manchester United u grupi ”H”. Kladionica Mozzart na pobjedu domćina nudi kvotu od 1,60, na neriješen ishod u ponudi je kvota 4,00, dok kvota na pobjedu “Crvenih đavola” iznosi čak 5,60.

Sevilla, aktuelni osvajač Evropa lige, u grupi ”E” bit će gost Chelseaja u Londonu. U ovom slučaju kladionica Mozzart blagu prednost je dala Chelseaju za čiju je pobjedu ponuđena kvota od 2,05 međutim ukoliko sve na vašem listiću nađe  4+ parova ta kvota će da iznosi 2,15.

U Rimu u grupi ”F” snage će odmjeriti Lazio i Borussia Dortmund. Iako je Lazio domaćin blaga prednost prema prognozama Mozzarta na strani je Milionera iz Dortmunda sa kvotom 2,05 na pobjedu BVB-a.

Lazio nije Senada Lulića prijavio za nastupe u takmičenju Lige prvaka.

U grupi ”G” Juventus će do bodova pokušati doći u Kijevu protiv Dinama. Veliki hendikep za Juventus nedostatak Cristiana Ronalda koji se opravlja od infekcije korona virusa. Međutim, uprkos tome u Mozzartu smatraju kako bi Juventus sa ponuđenom kvotom od 1,90 trebao da zabilježi pobjedu u ovom susretu i osvoji prve bodove.

Meč na kojem bi prema prognozama mogli vidjeti najveći broj golova uz pobjedu domaćeg tima će se igrati na ”Camp Nou” stadionu između Barcelone za koji nastupa naš Miralem Pjanić i mađarskog Ferencvarosa čiji dres nose Adnan Kovačević i Eldar Ćivić. Da će na ovom susretu biti najmanje tri pogotka Mozzart se odlučio da ponudi kvotu od 1,25.

Edin Višća i njegov Bašakšehir u gostima kod Leipziga večeras će pokušati ostati neporažen što bi predstavljalo malo iznenađenje prvog kola UEFA Lige prvaka.

Titulu prvaka Evrope brane fudbaleri Bayerna iz Minhena. Kompletnu ponudu osam večerašnjih utakmica UEFA Lige prvaka pogledajte OVDJE!

– Večerašnje utakmice –

Grupa ”E”

Rennes – Krasnodar (21 sat)
Chelsea – Sevilla (21)

Grupa ”F”

Lazio – Borussia Dortmund (21)
Zenit – Club Brugge (18.55)

Grupa ”G”

Dinamo Kijev – Juventus (18.55)
Barcelona – Ferencvaros (21)

Grupa ”H”

PSG – Manchester United (21)
Leipzig – Istanbul Basaksehir (21)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,