Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras evropski Supercup: Liverpool se vraća u grad čuvenog finala

Preuzmite sliku

Na “Vodafone areni” u Istanbulu večeras će biti odigrana utakmica UEFA Supercupa između engleskih timova Liverpoola i Chelseaja. Liverpool je aktuelni prvak Evrope u fudbalu, dok je Chelsea osvajač prošlosezonske Evropske lige.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp izrazio je optimizam uoči duela sa rivalom iz Premiershipa.

– Svjesni smo važnosti meča. Međusobno se dobro poznajemo s rivalima. Svi mečevi na početku sezone su teški. Fizički nismo na vrhuncu spremnosti, ali to važi i za naše protivnike. Liverpool ima tim za uspjeh i ovo je odlična prilika da to pokažemo. To nam je važan meč i u potpunosti smo koncentrirani na to – poručio je Klopp.

Podsjetivši kako je Istanbul poseban grad za Liverpool i kako svi pamte čuveno finale Lige prvaka protiv Milana iz 2005. godine, Klopp je kazao da je ovo novi tim koji se želi dokazivati na terenu.

Frank Lampard, menadžer Chelseaja, rekao je da nakon utakmice ne želi čuti nikakve izgovore od svojih igrača. Nekada sjajni vezni fudbaler u Istanbulu će protiv Redsa imati priliku da dođe do prvog trofeja u trenerskoj karijeri. No, poraz rezultatom 0:4 na Old Traffordu od Manchester Uniteda na otvaranju sezone u Premier ligi ne ide mu u prilog.

– Napredovati protiv ekipe s kvalitetom Liverpoola u finalu, jednako je napeto kao i samo finale. Svaki igrač mora biti svjestan važnosti utakmice za ovaj klub i mora dati sve od sebe. Biće teško, ali ne možemo napustiti teren i razmišljati da smo mogli to učiniti ili propustili smo priliku ili nismo bili potpuno spremni, ili tražiti bilo kakav izgovor za neuspjeh – poručio je Lampard.

Utakmica Supercupa Evrope između Liverpoola i Chelseaja igra se na “Vodafone areni” u Istanbulu od 21 sat. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,