Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Važna pobjeda: Sloboda na Tušnju savladala Olimpic rezultatom 2:1 (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 18. Kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, Sloboda je danas na stadionu Tušanj pred oko 4.000 gledalaca savladala ekipu Olimpica rezultatom 2:1.

Već u 9. Minuti utakmice hladan tuš za navijače Slobode kada je neopreznost domaće odbrane iskoristio gostujući igrač Stefan Pereira i sa oko 20 metara sigurnim udarcem matirao nemoćnog Pirića. U 14. minuti još jedna prilika za goste iz Sarajeva kojiovaj put nisu iskoristili novu grešku odbrane domaćih.

U prvih 15. minuta utakmice fudbaleri Slobode napravili su niz grešaka na sredini terena. Priliku za izjednačenje imao je kapiten Almir Bekić u 20. minuti utakmice. Priliku za izjednačenje Sloboda je čekala do 40. Minute kada na sjajnu asistenciju Bekića gol gostiju postiže Muhamed Mujić. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 1:1.

Povezano: Golovi sa utakmice Sloboda – Olimpic i izjave trenera (VIDEO)

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode zaigrali su dosta angažovanije. U 53. Minuti utakmice Sulejmana Krpića zamjenio je Mersudin Ahmetović. U 82. minuti rezervista Mehidić (koji je prethodno zamjenio Mujića) promašuje izglednu priliku za vodstvo Slobode. U 88. minuti nakon prekršaja nad Mehidićem penal za Slobodu iskoristio je Zajko Zeba te Crveno-crne doveo u vodstvo od 2:1.

U sudijskoj nadoknadi crveni karton (drugi žuti) dobio je gostujući igrač Handžić Kenan. Rezultat se do kraja nije mijenjao Sloboda je zabilježila važnu pobjedu rezultatom 2:1.

Zbog reprezentativnih okupljanja slijedi pauza od 14 dana, nakon koje fudbalere Slobode očekuje teško gostovanje u Širokom Brijegu.

(Tuzlanski.ba / Foto: T. Dahić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,