Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Varešanović: Protiv Krupe jedino je pobjeda dobar rezultat

Preuzmite sliku

Nogometaši Tuzla Cityja otputovali su danas oko 11 sati u Banju Luku, gdje će boraviti do sutra, kada će otići na derbi začelja s Krupom.

Od velikog broja rekonvalescenata, ekipi se, kako je rekao šef stručnog štaba Mirza Varešanović, pridružio jedino Jovo Kojić.

– Od susreta s Čelikom, na kojoj smo u sudijskoj nadoknandi nesretno primili gol, radili smo na taktičkim stvarima. Međusobno smo se bolje upoznali, a moram reći da su igrači dobro radili na treninzima kako bi ispunili sve što se od njih traži. Nema prigovora, rade maksimalno i požrtvovano – rekao je Varešanović za Fenu.

Susret s Krupom direktni je obračun ekipa koje se bore za opstanak. Krupljani se još nadaju, mada im statistika ne ide u prilog. Posljednji su na tablici s pet bodova manje od Tuzlaka, a u 12 utakmica u nizu ostvarili su pobjedu jedino protiv Željezničara (2:1). To im je jedina pobjeda i u posljednjih pet domaćih utakmica, uz dva remija i dva poraza.

Protiv Željezničara posljednji put pobijedili su i igrači Tuzla Cityja (3:2), a zanimljivo je da u zadnje tri
utakmice na gostovanjima nisu poraženi. Hoće li tradiciju nastaviti u Krupi na Vrbasu, vidjet će se.

– Neće biti lako, jer domaćin se još nada opstanku. Problem je i teren s plastičnom travom, ali i drugim ekipama je pa neću tražiti alibi. Očekujem da igrači ispoštuju sve dogovoreno, jer su prihvatili moj način rada i moju viziju nogometa – nada se šef struke Tuzla Cityja.

Protiv Čelika njemu i igračima sreća je okrenula leđa, kada su u zadnjim trenucima meča primili gol koji im je odnio dva vrijedna boda.

– Nadam se da ćemo sreće u Krupi imati više nego protiv Čelika. Sreća je sastavni dio života, pa tako i nogometa, ali ona može doći sa zalaganjem, voljom i željom. Hoće li nam vratiti izgubljeno na Tušnju, ne znam, ali u svakom slučaju idemo da svojim snagama ostvarimo dobar rezultat, a to je pobjeda – zaključio je Varešanović u razgovoru za Fenu.

Utakmica Krupa – Tuzla City igra se sutra od 15 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje