Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Varešanović najavio duel na Tušnju: Očekujem jednu novu Slobodu koja će biti veliki problem svim ekipama

Preuzmite sliku

Sloboda i Sarajevo u nedjelju od 16,00 sati na stadionu Tušanj igraju meč 24. kola Premijer lige BiH.

Igrači oba tima će imati sjajne uslove za igru jer je okončana rekonstrukcija travnjaka na stadionu Tušanj, a tome se raduje i trener Sarajeva Mirza Varešanović.

Varešanović je u najavi utakmice kazao da mu je drago što će njegovi izabranici konačno imati šansu da zaigraju na jednom dobrom terenu.

“Nama je drago što smo napokon dobili priliku da nastupimo na jednom dobrom terenu, vjerovatno pred punim tribinama stadiona Tušanj gdje ćemo napokon i mi osjetiti taj pravi fudbalski ambijent. Pauzu smo iskoristili na pravi način. Radili smo na nekim određenim stvarima koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama i dobro smo se spremili. Mi imamo naše ambicije od kojih nećemo odustati i naravno da idemo u Tuzlu po dobar rezultat, a to je u našem slučaju pobjeda”, rekao je Varešanović i prokomentarisao ekipu Slobode:

“Sloboda je čvrsta, kvalitetna i iskusna ekipa, a pogotovo sad sa dolaskom novog trenera koji je veliko fudbalsko ime i vjerovatno će donijeti dodatni kvalitet i novu energiju. S te strane očekujem jednu novu Slobodu koja će biti veliki problem svim ekipama.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje