Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Valverde: Messi je sretan, to je ono što nam je važno

Preuzmite sliku

Trener Barcelone, Etnesto Valverde, nakon pobjede na Wembleyju protiv Tottenhama u drugom kolu grupne faze Lige prvaka kaže da njegov tim uvijek pokušava da dominira na terenu.

“Utakmica je bila veoma intenzivna, čak i više nego što smo očekivali. Uspjeli smo da na samom početku povedemo, ali oni su igrali sa mnogo karaktera, volje i snage. Ipak, dominirali smo. Kretali smo iz zadnje linije i iz toga je izašla dobra igra u toku cijelog meča”, rekao je nakon trijumfa na Wembleyju, Ernesto Valverde.

“Imali smo nekoliko šansi na početku drugog poluvremena da povedemo još ubdljivije, ali i oni su postigli dva gola. Srećom po nas uspjeli smo da završimo sa 4:2. Imali smo mngo prilika da sebi olakšamo posao, ali realno u Ligi prvaka je nemoguće izbjeći probleme”, kaže trener katalonskog tima.

“Mi smo tim koji uvek pokušava da dominira i da preuzima inicijativu. Mi imamo svoj način igre. Ostali timovi to ili prate ili imaju potpuno drugačiju taktiku. Arthur je bio odličan, umije da kontroliše loptu i to nam dozvoljava da namećemo svoju igru i dominiramo poljem. Ovo je bio važan meč i on ga je odigrao odlično. Nadam se da će ovo biti odličan podstrek za njega”, rekao je Valverde koji je još jednom naglasio koliko je timu važan Lionel Messi i njegovi golovi, ali ne samo to:

Lionel Messi je postigao dva gola na ovom meču, a što se tiče reprezentacije Argentine propustiće i naredno okupljanje.

“Kada Messi ne ide da igra za reprezentaciju, to znači da će biti odmorniji za mečeve Barcelone. Ali, znamo da on želi da igra za reprezentaciju i igraće. Za Barcelonu je najbolja vest ta što je Messi sretan kada ide da igra za reprezentaciju, a nama je to najbitnije. Želimo da igra dobro i da se dobro osjeća gdje god da je. Ono što on želi je da uradi još mnogo stvari sa reprezentacijom Argentine”, poručio je Valverde. (Sport Klub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,