Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vahi prijeti šest mjeseci suspenzije i velika novčana kazna!

Preuzmite sliku

Vahid Halilhodić nije se pojavio na konferenciji za medije nakon 1:2 poraza od Njemačke nakon produžetaka u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, a prema informacijama iz alžirskog tabora Halilhodžić je odlučio napustiti svoju dužnost.

61-godišnji trener bio je shrvan emocijama nakon dramatične utakmice i nije bio u stanju pojaviti se pred novinarima na službenoj press konferenciji. FIFA će ga sigurno kazniti zbog toga. Maksimalna kazna za takav potez je šest mjeseci suspenzije i 100 hiljada dolara kazne, a vidjet ćemo hoće li krovna svjetska nogometna organizacija ipak uzeti u obzir teške okolnosti za alžirskog selektora i nešto ga manje kazniti.

Prema informacijama koje dolaze iz Alžira, bila je to njegova posljednja utakmica na čelu reprezentacije, piše tportal.hr

‘Ne znam šta će se dogoditi, čuo sam razne glasine, ali ako se Vahid oprašta, vjerujem kako će otići kroz velika vrata. To smo mu dužni zbog svega dobrog što je napravio za alžirski nogomet, izjavio je igrač alžirske reprezentacije Madjid Bougherra.

‘Zahvaljujem se Vahidu jer je uz mnogo rada odveo ovu momčad od dna do zvijezda. Svi igrači su mu se nakon utakmice iskrenuo zahvalili i od srca ga zagrlili’, kazao je vratar Rais Mbolhi, koji je sa 12 obrana proglašen igračem utakmice iako je njegova momčad izgubila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje