Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uzbudljiv meč pripao domaćinu: Rukometaši Slobode tijesno poraženi od Borca

Preuzmite sliku

Borac je na svom terenu dočekao tuzlansku Slobodu, pobjedom Banjalučana 34:32 počela je nova sezona u Premijer ligi BiH.

Borac je u ovoj utakmici bio favorit, ali rukometašima Slobode je nedostajalo malo više sreće i koncetracije da već na početku Premijer lige zabilježe bodove.

Poluvrijeme je okončano rezultatom 19:15 u korist domaćih rukometaša. U nastavku susreta izabranici Mirze Bulića primakli su se na svega dva gola razlike, a u posljednjim momentima kada su Tuzlaci jurili “izjednačenje” u 58. minuti kod rezultata 34:32 Kadiću je domaći golman odbranio sedmerac.

Konačan rezultat susreta 34:32 (19:15)

Najbolji strijelci Borac m:tela bili su Vladan Đurđević i Bojan Radenović s po 8 golova, dok je Milan Dakić postigao 7. U redovima Slobode najefikasniji bili su Kadić sa 9 i Suhonjić sa 8 postignutih pogodaka.

Borac – Sloboda 34:32 (19:15)

Borac: Rakocija 4, Jeremić, Linhares 1, Đurđević 8, Todorović, Daničić, Ljubušić, Nježić. Lukić, Subotić, Vučičević 5, Rađenović 8, Čelić 1, Dragičević, Dakić 7.

Sloboda: Čajić, Đana, Ilić 2, Denjo, Skopljak 2, Suhonjić 8, Memić 1, Omerović, Manjić 2, Đulić, Jelić, Mehić, Torlaković, Abdulrahmanović 3, Hamzić 5, Kadić 9.

Ostale utakmice igraju se za vikend, a parovi su sledeći:

Lokomotiva – Bosna
Iskra – Leotar
Vogošća – Slavija
Konjuh – Sloga GV
Sloga D. – Izviđač
Maglaj – Drina
Gračanica – Goražde

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje