Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uz podršku Vlade Velike Britanije obnavlja se Gradski stadion u Bihaću

Preuzmite sliku

Vlada Velike Britanije će posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem financirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta će biti uloženo više od 200.000 KM.

– Izuzetno značajan projekat za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA – inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca – rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović.

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), ovo je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

– Neću ništa novo reći, ako kažem da su Jedinstvo i sva njegova imovina dugogodišnji problem grada. Klub je zaista dugo vremena u financijskim problemima, pa je onda sasvim jasno da je bilo kakva pomoć dobrodošla – riječi su direktora kluba Ibrahima Dizdarevića.

Članovi Uprave kluba istakli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion. Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u saradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću.

– Nadam se da će i ovaj projekat dati rezultate, a ako ništa mi djecu ćemo socijalno izjednačiti. Nismo sretni zbog onog što se njima dešava, ali ni zbog svega ružnog što se dešava u našem gradu. Znamo da nisu svi isti i zato ćemo se u Jedinstvu potruditi da obezbijedimo toj djeci lijepa sjećanja na Bihać – dodao je klupski direktor Dizdarević.

Međunarodne organizacije bi uskoro pored ovog projekta na stadionu, trebale završiti obnovu Trim staze i Partizanskog groblja u Borićima, koji su gotovo uništeni za vrijeme boravka velikog broja migranata i izbjeglica na tom području. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,