Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Utakmica sedmice na Mundijalu: Messi i društvo na testu protiv Hrvatske

Preuzmite sliku

Sedam dana Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji je iza nas, a već do sada gledali smo veliki broj sjajnih utakmica, no sigurno je da će ove sedmice najveću pažnju pobuditi susret koji večeras igraju Hrvatska i Argentina.

Od 20 sati na stadionu Nižnji Novgorod, u istoimenom gradu, Messi i društvo će se suprotstaviti vanredno jakoj Hrvatskoj. Nakon popriličnog debakla protiv reprezentacije Islanda koja je favoriziranim Gaučosima uspjela “ukrasti” jedan bod u remiju, argentinski reprezentativci pod budnim okom nogometne javnosti večeras će biti na još većem testu.

Iako su mnogi stručnjaci prije početka prvenstva prognozirali da bi Argentinci mogli biti osvajači ovogodišnjeg Mundijala, nakon prve utakmice veliki broj njih je posumnjao u te tvrdnje, te su se okrenuli nekim drugim opcijama. S druge strane, Hrvatska u dosta jakoj grupi nije mogla poželjeti bolji start, s obzirom na loš rezultat Argentine, ali i svoju pobjedu nad Nigerijom od 2:0. Tako se ekipa predvođena Mandžukićem i Modrićem nada sigurnom prolasku u narednu rundu takmičenja, odnosno do same završnice takmičenja.

Zasigurno, od 20 sati očekuje nas pravi spektakl u kojem će uživati i nogometni fanovi s najistančanijim ukusom.

Nadalje, poprilično zanimljiv okršaj Danske i Australije očekuje nas od 14 sati. Na Cosmos Areni u Samari ove dvije reprezentacije tražit će bolje pozicioniranje unutar grupe sa Francuskom, s tim da je ekipa Danske u nešto boljoj poziciji nakon pobjede nad Peruom u prvoj utakmici. Ovaj susret mogao bi odlučiti i drugog putnika u narednu fazu takmičenja kada je riječ o Grupi C, ukoliko pretpostavimo da će favorizirani Trikolori biti prvi protiv dosta slabijih reprezentacija.

Upravo Francuzi i igraju drugi susret dana od 17 sati protiv Perua, na Central stadionu u Yekaterinburgu. Ovo će biti i prvi susret ove dvije reprezentacije u historiji, no iako nemaju prethodnih okršaja poprilično je suvišno govoriti o favoritu ukoliko se uporede igrački potencijali dvije reprezentacije. I kladioničari slično razmišljaju tako da su veliku prednost dali Trikolorima, no nakon njihovog “mlakog” izdanja protiv Australije u prvom meču susreta mnogi i sumnjaju da bi Peru mogao biti iznenađenje dana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: