Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Utakmica između Sloge i Olimpika dobila prolaznu ocjenu: Video klip nije relevantan

Preuzmite sliku

Derbi susret 19. kola Prve lige FBiH između Sloge Simin Han i Olimpika koji je domaća ekipa dobila rezultatom 2:1 privukao je mnogo pažnje bh. javnosti, ali i medija iz regiona, a svi zajedno još jednom smo svjedočili u najmanju ruku čudnim sudijskim odlukama koje je donosio sudija Mirza Kazlagića.

Irfan Durić, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH od 2010. godine, gdje danas obavlja funkciju predsjednika, u razgovoru za Klix.ba kazao je da na pomenutoj utakmici nije bilo znakova anomalije i da pravljenje video klipova daje totalno drugu dimenziju kompletnom susretu.

“Ubrzo će biti sjednica Nogometnog saveza na kojoj ćemo sigurno još jednom raspravljati o sudijskim odlukama. Za sada, mi smatramo da je riječ o neobjektivnom informisanju javnosti koje nije ni sportsko, ni korektno, a organi tijela saveza će uraditi sve što su njegove obaveze povodom toga kako bi na kraju sve bilo korektno. Smatramo da je video klip koji se pojavio u javnosti nerelevantan, jer kad se nešto smisleno isječe, dobije se totalno druga dimenzija utakmice”, kazao Durić.

Vezani članak: Saopćenje za javnost FK Sloga – Simin Han: Neka nam oduzmu svaki bod koji smo neregularno osvojili

Predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH također je rekao da je derbi između Sloge i Olimpika opravdao očekivanja i da je, bar prema onome što on zna, dobio prolaznu ocjenu.

“Derbi kola je sasvim opravdao očekivanja, a ako je bilo grešaka, ljudi koji su zaduženi da rade svoj posao poslat će izvještaj i on će doći na Izvršni odbor gdje će se o njemu dodatno razmatrati. Po onim informacijama koje mi imamo, trenutno stanje u Prvoj ligi Federacije je na višem nivou nego ranije. Ukoliko bude anomalija i dokaže se neka krivnja, jer po onom što mi znamo jeste da je derbi dobio dobru ocjenu, organi saveza će sigurno reagovati”, istakao je Durić.

Za kraj, Durić je kazao kako bi Nogometni savez Federacije BiH volio da se kompletan meč objavi u javnost kako bi se svi mogli uvjeriti da je susret protekao u fer i korektnoj igri.

“Video klip je jedno, a ono što je realno je nešto potpuno drugo. Mi smo dva puta pregledali utakmicu i smatramo da je ono što je objavljeno u javnost kontekst ‘datog trenutka’, a mi iz Nogometnog saveza želimo da se kompletna utakmice objavi u javnost kako bi se stvorila realna slika sa derbi utakmice iz Siminog Hana”, završio je Durić.

Nakon 19 odigranih kola, Zvijezda iz Gradačca je prvoplasirana ekipa na tabeli sa 41 osvojenim bodom, dok je na drugom mjestu Olimpik sa tri boda manje. Na trećem mjestu je Sloga sa 36 bodova, isto koliko ima i Orašje, dok je deset bodova iza prvoplasiranog ekipa Veleža koja ima 31 osvojen bod. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,