Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Upoznajte Zećiru Mušović, novu golmanicu Chelseaja

Preuzmite sliku

Zećira Mušović početkom naredne godine seli u London. Razlog je potpis dvoipogodišnjeg ugovora sa engleskim timom Chelseajom. Zećira je prošla sve omladinske selekcije Švedske, 2018. godine je debitovala za A žensku reprezentaciju ove zemlje. Branila je za FC Rosengard, ali će od naredne godine nositi boje londonskog giganta.

Ona je u razgovoru za N1 kazala da se njoj ova godina uz sva dešavanja dobro završila. U Novom danu na N1 je rekla da je Chelsea za nju zainteresovan već četiri godine, ali za taj interes nije znala. Klub je pratio i javio joj se – te ponudio i ugovor.

“Nisam znala za interes. Javili su mi se. Chelsea je top klub, dosta mi je drago što su zainteresovani baš za mene. Poslije Nove godine bi trebala da se selim u London, zbog ove situacije – vidjet ćemo”, rekla je Mušović.

Ona je pojasnila da ju je Chelsea stavio na skauting listu nakon što je sa svojim sada već bivšim timom igrala protiv njih u prijateljskoj utakmici.

Ima želju da bude najbolja golmanica svijeta.

“I idem tamo gdje to mogu da postanem. Chelsea ima top uslove i drago mi je da ću tamo ići. Bilo je i drugih klubova iz Španije, Francuske, ali poslije svega ovoga drago mi je da je to Chelsea. Ulažem dosta truda u trening, dobila sam odgovor iz Chelseaja”, istaknula je.

Mušović je rekla da ženski fudbal bilježi sve značajniji napredak u svijetu, dosta se ulaže u njega, pogotovo u Švedskoj.

“To je top nacija u ženskom fudbalu, ali Engleska, Španija, Francuska, sve se više vide”, rekla je Zećira Mušović.

Kazala je i to da prati rezultate najuspješnijeg bh. kolektiva SFK 2000, te da ima nekoliko drugarica tamo.

“Dobro igraju, bile su blizu prolaska dalje u Ligui prvaka. Najbitnije je da imaju uslove za fudbal”, kazala je.

Prema njenom mišljenju – golman je onaj dio tima koji najbolje komunicira sa igračima i koji su u polju.

“Golman koji spriječi da lopta dođe do gola je najbolji. Volim da budem dio igre, da dobro sarađujem sa bekovima, sa timom. Mislim da sam dobar golman i mislim da ću se u Chelseaju odvesti na viši nivo”, rekla je.

Zećira je za N1 dodala kako joj je brat Huso najveći uzor u svemu, i u školi i u fudbalu. Od svjetskih imena izdvojila je Manuela Neuera i Hope Solo.

Njena porodica je iz Prijepolja, a nerijetko ističe da je ponosna na svoje balkanske korijene.

Snimak kompletnog intervjua pogledajte OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,