Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Unitedu nije pomogao niti VAR: Liverpool uz dva poništena gola slavio u velikom derbiju

Preuzmite sliku

U okršaju dva najtrofejnija engleska kluba, Liverpool je golovima Van Dijka i Salaha pobijedio Manchester United na rasprodanom Anfieldu u sklopu 23. kola Premier lige.

‘Redsi’ su poveli pogotkom Virgila van Dijka u 15. minuti. Trent Alexander-Arnold sjajno je centrirao iz kornera s desne strane, a najviši u skoku bio je Van Dijk koji je glavom preko Harryja Maguirea zakucao loptu u gornji desni ugao.

Liverpoolu su u nastavku poništena dva pogotka u prvom dijelu. Pogodak Roberta Firmina u 26. poništio je VAR zbog prethodnog prekršaja Van Dijka nad Unitedovim golmanom Davidom De Geom.

Deset minuta kasnije VAR je poništio i pogodak Georginiju Wijnaldumu zbog malog ofsajda. ‘Redsi’ su nastavili s napadima, ali nikako nisu uspijevali još jednom zatresti Unitedovu mrežu, sve do treće minute sudačke nadoknade i pogotka Mohameda Salaha.

S druge strane, gosti su imali jednu pravu priliku, i to tek u 56. minuti. Nakon duplog pasa, Anthony Martial našao se na ivici peterca s lijeve strane i snažno pucao te poslao loptu visoko preko Liverpoolovog gola.

Neporaženi Liverpool sada ima 16 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja uz utakmicu manje. United je ostao peti s pet bodova manje od Chelseaja, koji drži četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,