Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Unitedov izvor: “Gotovo je s Ronaldom…”

Preuzmite sliku

Simon Stone, novinar BBC-a sjajno upućen u situaciju u Manchester Unitedu, komentarisao je šokantne izjave Cristiana Ronalda izrečene u videointervjuu Piersu Morganu. “U osnovu, Ronaldo je u pravu. U Manchester Unitedu postoje ljudi koji ga ne žele tamo. Cristiano misli da više nikada neće igrati za United i to je logičan rasplet ove situacije. Kako bi Erik ten Hag mogao držati govor ekipi znajući da ga najslavniji igrač u svlačionici ne poštuje?”

Jedan od najboljih fudbalera u historiji, u ljeto prošle godine vratio se u Manchester United 12 godina nakon što je otišao iz kluba u kojem se proslavio. Međutim, sada 37-godišnji superstar i pali velikan svjetskog fudbala više nisu ni blizu savršeni spoj kao što su bili početkom milenija. Tačnije, i igračkom i klupskom gigantu ide jako loše otkako su se ujedinili.

Ronaldo je ljetos htio otići jer United nije izborio Ligu prvaka, ali ga niko nije htio zbog poodmaklih godina, ogromne plate te zato šta više ne može ispunjavati zahtjeve vrhunskog fudbala. Na to je “savršeno” došao novi trener Erik ten Hag koji je Ronalda postavio na klupu te mu prave prilike daje samo u Evropa ligi, koja je za United i Ronalda trećerazredno natjecanje. Ronaldo je zbog svega puknuo te istupio tako da se obrušio na United.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje