Petak, 9. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Umjesto za Slovačku odletio za Francusku: Kolašinac morao ispuniti zahtjev svog kluba uprkos želji da se pridruži Zmajevima

Preuzmite sliku

Zmajevi su doputovali u Slovačku na susret kvalifikacija za Euro, a mnogi su priželjkivali da se među putnicima za Bratislavu nađe i Sead Kolašinac.

Kolašinac je ranije otputovao avionom za Koln, odakle će nastaviti put ka Marseilleu.

Standardni lijevi bek reprezentacije Bosne i Hercegovine se povrijedio igrajući za Marseille u francuskoj ligi, no i pored toga je stigao na okupljanje jer je želio zaigrati u duelima protiv Islanda i Slovačke.

Susret protiv Islanda je propustio, no mnogi su očekivali da će se Kolašinac ipak naći u zapisniku za susret sa Slovačkom.

Selektor reprezentacije Faruk Hadžibegić je putem statusa na svom Facebook profilu objasnio šta se tačno desilo.

“Nažalost, Sead Kolašinac se nije dovoljno oporavio i, na zahtjev njegovog kluba, a uprkos njegovoj želji da ostane sa nama, morao se vratiti u Francusku! Njegov dolazak i prisustvo u kampu reprezentacije, mnogo je značio mladim igračima u pripremi utakmice protiv Islanda, a i meni kao selektoru. Seji se iskreno zahvaljujem i želim mu brz oporavak od povrede”, poručio je Hadžibegić.

Kolašinac ove sezone igra u životnoj formi i jasno je da je njegova povreda itekako poremetila planove Hadžibegiću.

Protiv Islanda bio je primoran staviti na lijevo krilo Jusufa Gazibegovića koji je odigrao odličnu utakmicu i sjajno je zamijenio Kolašinca. Očekuje se da će upravo Gazibegović i sutra zaigrati na istoj poziciji protiv Slovačke.

Susret Slovačka – Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju s početkom u 20:45 sati. Direktan televizijski prijenos je omogućen na kanalu BHT1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje