Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Umjesto sudije Eldisa Prošića iz Cazina meč Branitelj – Sloboda sudi Muamer Bureković iz Zenice

Preuzmite sliku

Glavni sudija utakmice 27. kola Prve lige FBiH između Branitelja i Slobode po odluci predsjednika takmičarske komisije nogometnog saveza FBiH trebao je biti Prošić Eldis iz Cazina. Pomoćnici Burzić Džemal (Cazin) i Kadić Amir (Sarajevo). Četvrti sudija Tabak Drago (Tomislavgrad).

Na ovu odluku odmah je stigao prigovor čelnika FK Sloboda koji su opravdano tražili da se promjeni glavni sudija utakmice između Branitelja i Slobode.

Danas Sloboda, sutra mi!

Treba istaknuti da su se oglasili i ostali klubovi sa područja Tuzlanskog kantona koji su bili spremni sutra da ne igraju svoje utakmice sve dok takmičarska komisija fudbalskog saveza FBiH ne uradi nešto po pitanju izbora glavnog sudije meča Branitelj – Sloboda. Jer kako kažu žele se solidarisati sa Slobodom i poručuju danas Sloboda, sutra mi…

Upit poslan na adresu predsjednika N/FS BiH Elvedina Begića i čelnika NS FBiH urodio je plodom, te je nakon hitne sjednice Izvršnog odbora NS FBiH koju je vodio predsjednik Mato Jozić povučena prethodna odluka da pravdu na utakmici 27. kola između Branitelja i našeg kluba dijeli Elvis Prošić iz Cazina.

Tako će glavni arbitar sutrašnje utakmice pod Bijelim brijegom biti premijerligaški sudija Muamer Bureković iz Zenice.

  • sudija-izbor
  • Utakmica 27. kola Prve lige FBiH HNK „Branitelj“-FK „Sloboda“ igra se u Mostaru na stadionu Pod Bijelim Brijegom u srijedu 14.05.2014. godine u 17:00.

    Komisija za natjecanje NS FBiH razmatrajući zamolbu HNK „Branitelj“, je donijela odluku cijeneći da stadion Bijeli Brijeg svojom infrastrukturom ispunjava uslove za prisustvo većeg broja gledatelja kao i bolje uslove za bezbjedno odigravanje utakmice.

    Domaćini meča u srijedu pozivaju sve navijače našeg kluba da zbog sigurnosnih razloga ne putuju za Mostar.

    Prema riječima Saše Vugdalića, iz Branitelja su poručili svima koji imaju namjeru iz Tuzle doći na stadion pod Bijelim brijegom, da će im ulaz na stadion biti zabranjen. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,