Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ultimatum Zidaneu: Za dva superstara mjesta u Realu nema

Preuzmite sliku

Uprkos tome što je nakon pet godina naslov La Lige vratio na Santiago Bernabeu, i osvojio 12. titulu Lige prvaka – Zinedine Zidane se nalazi u velikim problemima.

Naime, on ima plan stvoriti nove Galacticose, među kojima se treba naći i ime možda najtraženijeg mladog igrača svijeta, zvijezde Monaca Kyliana Mbappea.

Mbappe je u ovoj sezoni eksplodirao, pokazao raskošan talenat, i dodatnog prostora za napredak. U jednom istupu je kazao da navija za Real Madrid, i velika mu je želja da igra tamo, ali…

Zinedine Zidane i Florentino Perez prema pisanju ugledne Marce u proteklom periodu intenzivno razgovaraju o Mbappeu – za kojeg, po svemu sudeći ima mjesta u Realu samo pod jednim uslovom: Ako ode Gareth Bale.

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema su po svemu sudeći sigurni u Zidaneovom sistemu, a isti izvor navodi da ukoliko Mbappe potpiše za bilo koji drugi tim – to će biti veliki udarac za Real Madrid.

Obzirom da igraju na istoj poziciji, ili ih je Zidane tako zamislio – Bale će morati ići iz kluba, da bi došao Mbappe – jer prosto je nemoguće da jedan od ova dva igrača sjedi na klupi.

Monaco također ima plan da učini Mbappea jednim od najskupljih igrača svijeta, zbog svega što je pokazao do sada – što znači da će iznos na čeku poslanom iz Madrida morati biti iznimno visok.

Marca piše da postoji i plan B u cijeloj ovoj priči.

Po sistemu ‘plati dans – igraj kasnije’ Mbappe bi još ovog ljeta mogao biti igrač Reala, ali zaigrati bi mogao tek na koncu naredne sezone. Drugim riječima, ostao bi još jednu sezonu igrač Monaca, a naredne godine – kada se Bale proda ili kada se na njega više ne bude računalo u punom kapacitetu – Mbappe će preuzeti njegovo mjesto.

Iz kluba ne dolaze ni potvrde ni opovrgavanja svih navoda u španskim medijima, dok je Bale nedavno kazao da je sretan sa svojim statusom u La Ligi i nema namjeru da ide. S druge strane, interesa za njegove usluge ne manjka, uprkos tome što mu je vrijeme provedeno na terenu znatno reducirano.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,