Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ulaznice za susret sa Grčkom od 20 do 40 KM: Interesovanje veliko, određena pravila kupovine

Preuzmite sliku

Za utakmicu, koja će biti odigrana između BiH i Grčke 9. juna na stadionu “Bilino polje” u Zenici, vlada ogromno interesovanje, a Nogometni savez BiH je zaprimio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica.

Za ovu vrlo važnu utakmicu vlada ogromno interesovanje naših navijača i navijačkih grupa, koji bi svojim prisustvom željeli dati puni doprinos u postizanju jedinog cilja, pobjede naših „zmajeva“.

NS/FS BiH je zaprimio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za ovu utakmicu i već sada je izvjesno da će kapacitet stadiona  „Bilino polje“  biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače, navode iz Nogometnog saveza BiH.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona u Zenici, kao i ustanovljenih sigurnosnih procedura, biće štampano 10.580 ulaznica za prodaju, a utvrđene  cijene su:  40 KM (tribina ZAPAD), 30 KM (tribina ISTOK),  20 KM (tribine SJEVER i JUG).

Shodno definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definisani  su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,

Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,

Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom  mjestu,

Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja,
NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,
Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 29. 05. 2017. godine u 09:00 sati.

“Imajući u vidu stroga pravila FIFA i UEFA, kao i dosadašnje kazne,  pozivamo naše vjerne navijače da dana 09. 06. 2017. godine budu na stadionu „Bilino polje“ i pomognu našoj reprezentaciji  gromoglasnim navijanjem, na fer i sportski način, uz poštovanje i uvažavanje svih aktera utakmice, kako bi zajedno ostvarili željeni   rezultat na zajedničkom putu ka Rusiji”, navode iz Saveza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje