Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukupno 38 igrača na prozivci Slobode: Klub napustio i Said Husejinović (FOTO)

Preuzmite sliku

Čak 38 igrača pojavilo se danas na prozivci Slobode koja je održana na Gradskom stadionu Tušanj. Ovom prozivkom i zvanično su započele pripreme za novu premijerligašku sezonu.

Kompletiran je i novi stručni štab. Na čelu je tim menadžer ekipe Admir Smajić, a treneri su Gradimir Crnogorac, Almir Hukić i Edin Ribić.

– Na prvi trening je došlo 38 igrača, međutim vremenom će neki “otpadati” i vršit ćemo selekciju “u hodu”. Pred nama je mnogo posla, jer je mnogo novih igrača stiglo. Uprava će obaviti razgovore sa nekima koji su bili tu do sada, i nadamo se najboljem – rekao je član stručnog štaba FK Sloboda, Gradimir Crnogorac.

– U srijedu je dogovorena prva prijateljska utakmica u Bogatićima (Srbija), a zatim i u subotu, ali protivnik još nije poznat – dodao je Crnogorac.

Kako saznajemo, plan priprema još nije određen, a tim menadžer Admir Smajić izrazio je želju da se ide u inostranstvo. O tome će se više, kako kažu, znati naredne sedmice.

Nakon prozivke, odrađen je i prvi trening, a drugi će biti održan večeras u 18.30 sati.

Kako saznajemo, klub je napustio i Said Husejinović. Pojavili su se neki novi igrači poput Zekanovića (Zvijezda 09), golmana Ružića, Rastoke (TOŠK), Živanovića (Zlatibor – Srbija), Buljića (Bratstvo), Husića (GOŠK), dok je mnogo mladih igrača, uključujući i neke juniore Slobode na trenutnoj probi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,