Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukoliko FIFA ne ukine zabranu: Zmajevi protiv Belgije ne mogu igrati u BiH?

Preuzmite sliku

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine žalio se na odluku Disciplinske komisije Svjetske fudbalske federacije (FIFA), koja je suspendovala stadion Bilino polje.

Trenutno prvi čovjek saveza Milorad Sofranić za Faktor je potvrdio informaciju da će Savez uložiti žalbu na suspenziju stadiona u Zenici. Ovakva odluka je rezultat stanja stadiona u BiH, gdje samo stadion u Zenici ispunjava uvjete za odigravanje kvalifikacionih utakmica u sklopu FIFA-e.

Prema trenutnom stanju na terenu, Koševo i Grbavica, kao dva rješenja koja su se najviše spominjala, su daleko od minimuma koje traži FIFA. Kako se utakmica svakog dana približava, malo je vjerovatno da će ovi stadioni ispuniti uvjete.

Primjera radi, nijedan od ova dva stadiona ne posjeduje elektronske brojače ulaznica i videonadzor, što je jedan od uvjeta za igranje kvalifikacionih utakmica, ali ne i jedini.

Ukoliko u FIFA-i ne budu imali milosti prema našem nacionalnom savezu, utakmicu između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Belgije bismo mogli gledati na neutralnom stadionu kojeg odabere N/FSBiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje