Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ugrožen derbi između Uniteda i Liverpooa, Klopp spreman da vrati tim kući

Preuzmite sliku

U posljednjem meču trećeg kola Premier lige trebalo bi da se odigra najveći derbi engleskog fudbala između Manchester Uniteda i Liverpoola, ali stvari bi mogle da se iskomplikuju.

Krajem prošle sezone je utakmica morala da bude pomjerena jer su navijači Uniteda u znak protesta upali na teren.

Oni nove proteste spremaju za duel zakazan u ponedjeljak, a Jurgen Klopp je spreman za takvu sitauciju.

“Koji nam je plan ako ne budemo mogli da igramo? Sjedamo u autobus i vraćamo se kući. Iskreno, nadam se da se to neće dogoditi, ali ako se dogodi, pretpostavjlam da mi dobijamo bodove. Mi nemamo ništa sa situacijom ili činjenicom da navijači žele ili ne žele da se utakmica desi. Ne znam kako će se u zgusnutom kalendaru naći novi termin za utakmicu“, rekao je Jurgen Klopp.

On se ipak nada boljem ishodu.

“Nadamo se da ćemo doći, odigrati utakmicu i otići kući. Ali, u ovakvim situacijama tim koji se spremao za meč i nema nikakve veze sa cijelom situacijom uvek bi trebalo da dobije bodove“, zaključio je Klopp.

Na to se osvrnuo i menadžer Manchestera Erik Ten Hag.

“Mogu samo da kažem da i vlasnici žele da pobjede, a što se tiče navijača, mi želimo njihovu podršku. Mogu da razumijem neke stvari nekada, ali nisam tako dugo u klubu i nisam sasvim upoznat sa pozadinom cijele priče, mislim da bi trebalo da smo ujedinjeni i da se borimo zajedno“, rekao je Ten Hag.

Najavljeni su veliki protesti navijača Manchester Uniteda protiv vlasnika Joela Glazera, pošto se očekuje da više od 10.000 najvatrenijih i najnezadovoljnijih napravi haos oko i na “Old Traffordu”. Njima se ne sviđa način na koji vlasnici vode klub u koji su uložili veliki novac i zbog loših rezultata žele da ih protjeraju, a to bi moglo da napravi vrlo neprijatne scene na utakmici sa Liverpoolom, o čemu je već upozorena i policija. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje