Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ugovor težak najmanje milion KM: Novi predsjednik Slobode za generalnog sponzora dovodi svjetski poznatu kompaniju

Preuzmite sliku

Sead Kozlić, djelatnik BH Telecoma, novi je predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, odlučeno je večeras na izbornoj sjednici Skupštine tog kluba.

Kozlić je dobio apsolutnu podršku novog saziva Skupštine, u čijem radu će ubuduće sudjelovati 41 član.

Kao novi mandatar, predložio je, što je prihvaćeno, da u njegovom timu u UO budu Rifat Konjić, advokat, Eduard Brandalik, stručnjak za telekomunikacije, Emir Begović, oblast marketinga i Fahrudin Salihović, direktor Pivare d.d. Tuzla koja je dio grupacije Bingo.

Najavio je da će u naredna dva mjeseca tim saradnika povećati za još jedan broj biznismena i ljudi koji Slobodu mogu organizaciono, finansijski i na drugi način podići na viši nivo.

– Velika čast je biti na čelu Slobode u godini u kojoj obilježava 100-godišnjicu postojanja. Upravo u finansijskom smislu klub treba popraviti, jer je ostalo dosta raznih dugova i obaveza. Jedan od mojih ciljeva je da više ne bude „gušenja“ Slobode od igrača i drugih, koji su u procesu licenciranja isticali neke dugove, a mi ćemo nastojati da tih repova ubuduće ne bude – rekao je novi predsjednik.

Dodao je da će nastojati osigurati generalnog sponzora s finansijskom potporom barem na nivou sadašnjih davanja Gradske Uprave.

Podsjećanja radi trenutno iz Budžeta Grada Tuzla na godišnjem nivou za FK Sloboda izdvaja se oko 1,17 miliona KM.

Prema saznanjima portala Tuzlanski.ba postoji mogućnost da kompanija Huawei bude novi generalni sponzor FK Sloboda.

– Svi moramo biti Sloboda i svi moramo raditi za dobrobit Slobode. Moja misija je da dok budem u Slobodi osvojimo barem jedan pehar – zaključio je Kozlić, zahvalivši na predanom radu bivšem predsjedniku Senadu Mujkanoviću, koji je danas razriješen dužnosti.

Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Kemal Kurević, dok su za potpredsjednike izabrani Željko Mitrić, kome je mandat praktički obnovljen, te Elmir Šećerbegović.

Skupština će u naredna dva mjeseca pripremiti izmjene i dopune Statuta u smislu omogućivanja ulaska u klub stranog kapitala. (Fena | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje