Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

UG Prijatelji FK Sloboda: Ovako je sudija Mirza Kazlagić dijelio “pravdu” na utakmici Velež – Sloboda

Preuzmite sliku

Povodom krađe od strane glavnog sudije Mirze Kazlagića na utakmici 23. kola mTel Premijer lige BiH u fudbalu U.G. Prijatelji FK Sloboda izdaje saopštenje za javnost.

Na navedenoj utakmici naočigled cjelokupne bosanskohercegovačke fudbalske javnosti sudija iz Cazina, Mirza Kazlagić počinio je niz nedjela opisanih u Krivičnom zakonu FBiH a koji se odnosi na tešku krađu.

Učinio je to na brutalan i bezobziran način, na očigled punih tribina stadiona u Vrapčićima, u pristustvu maloljetne djece i naočigled cjelokupne fudbalske javnosti čiji prostor pokrivaju kamere Arena sport TV.

  • Zbog svega navedenog se “sudija” Kazlagić svrstava u red prestupnika koji zaslužuju najveću kaznu propisanu za navedeno krivično djelo.

    Otežavajuća okolnost za “sudiju” Kazlagića je i ta što je on višestruki povratnik u navedeno krivično djelo a kako je još u novembru 2019. godine hapšen od strane SIPA-e zbog istih prestupa smatramo opravdanim da se navedeni prestupnik kazni najtežom kaznom propisanom za navedena nedjela.

    Naše tvrdnje potkrijepićemo prigodnim video uratkom koji govori o bezobzirnosti, bestidu, neetičnosti, tendencioznosti, nedostatku ujednačenih kriterija i svim onim moralnim karakteristikama koje sport ne propagira.

    Nosilac svih tih nemoralnih ljudskih osobina u ovom slučaju je “sudija” Kazlagić.

    F.K. Sloboda iz Tuzle star je 104 godine. U svojoj istoriji trpio je mnoge nepravde, bio zabranjivan od državnih sistema, dosezao visine i spuštao se na dno. Ljudi koji ga vole, Tuzlaci, uvijek su znali da se izbore sa navedenim nepravdama, sportskim neuspjesima, režimskim zabranama i slično. Sasvim sigurno je i da će se uspjeti izboriti i sa anomalijom zvanom Kazlagić.

    Potpuno nam je jasno da je anomalija Kazlagić plod cjelokupne društvene zbilje i da on nije noslilac ali je svakako promotor ideje u kojoj se bestidno može krasti naočigled cijele sportske javnosti.

    Sport uz koji su usko vezani najbliži članovi vodećih političkih partija, parlamentarni zastupnici i konacno činovnici vjerskih organizacija sasvim sigurno nema svijetlu budućnost.

    Ipak, nedvosmisleno je da projekat mračnih sila nije i ne može biti dugovječan jer svaki projekat čiji su promotori oblici života kakav je Kazlagić ne može trajati dovijeka.

    Istinske vrijednosti kakve su pokazali fudbaleri Slobode (na čije dosadašnje partije itekako imamo zamjerki) kad tad će postati mainstream u našem sportu i društvu generalno.

    Hrabrost, strpljenje, fokus, mirnoća, staloženost, borba do zadnjeg sekunda, predanost zacrtanom cilju i sl kad tad će postati kriteriji po kojima će naš sport postati prepoznatljiv.

    Nosiocima ove mračne igre poručujemo da dobro biraju promotore i da na vrijeme odustanu od igre čiji krajnji epilog može biti sličan epilogu jedne jesenje noći u Hercegovini, navodi se u saopštenju UG “Prijatelji FK Sloboda”.

    Vezano | ‘Šteta učinjena FK Slobodi je nenadoknadiva, zaštitimo sportsku borbu na zelenom terenu’ 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje