Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UG “Prijatelji FK Sloboda”: Obaveza svih Slobodaša je da stanu u zaštitu trenera i igrača

Preuzmite sliku

FK Sloboda iz Tuzle posljednjih dana redovno puni medijski prostor. Nakon prašine koja se podigla zbog parole upućene treneru Željezničara Amaru Osimu od strane navijačke skupine Fukare Tuzla jutros je na oficijelnoj stranci kluba objavljen video u kojem se kapiten Perica Ivetić u društvu trenera Zlatana Nalića i saigrača obraća sportskoj javnosti, povod su pritisci i prijetnje kojima je izložen u prvom planu trener Nalić.

Naime, povodom obraćanja kapitena Ivetića putem video zapisa koji je objavljen na YouTube kanalu FK Sloboda saopćenje za javnost uputilo je UG “Prijatelji FK Sloboda” koje u nastavku prenosimo u cjelosti:

Svako ugrožavanje sigurnosti i prijetnje prema igračima i treneru nije samo pojedinačni napad već napad na organizaciju koja živi 100 godina. Obaveza svih Slobodaša je stati u zaštitu i osuditi ovu situaciju, te dati bezrezervnu podršku g. Zlatanu Naliću i igračima FK Sloboda Tuzla. Ne sumnjamo da će nadležne institucije postupiti po prijavama, te u kratkom roku obraditi i procesuirati sve osobe koje se povezane sa ovim prijetnjama.

Istovremeno, potrebno je skrenuti pažnju da je prvenstveno obaveza klupskih struktura stati u zaštitu g. Nalića i igrača. Nažalost, u konkretnoj situaciji ne samo da se to nije desilo već su po svemu sudeći klupske strukture stvorile ovu situaciju i dovele trenera g. Nalića pred svršen čin.

Odabir igrača i sklapanje ugovora bez postojećih propisanih pravila, te nenadležna obećanja pojedinaca koji provode klupsku transfer politiku.

Podsjećamo da je UG Prijatelji FK Sloboda 07.06.2018. godine nadležnim klupskim i gradskim strukturama dostavilo analizu stanja u klubu sa setom minimalnih mjera neophodnih za provedbu u cilju stabiliziranja kluba. Između ostalih segmenata u klubu, upravo su oblasti sklapanja ugovora sa igračima, klupska transfer politika kao i odnos sa menađerskim agencijama prepoznate kao oblasti koje je hitno potrebno urediti.

Nažalost, po tom pitanju nije ništa učinjeno i pravo pitanje je zašto? Isto kao što je pravo pitanje tko je vršio odabir igrača, sklapao ugovore pod čudnim uslovima, te vršio obećanja pojedincima zbog kojih je ovaj video i nastao.

Odgovorom na ova pitanja dolazimo do uzroka problema, navodi se u saopćenju UG “Prijatelji FK Sloboda”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje