Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UG Prijatelji FK Sloboda: “Bezkompromisna podrška Azmiru Husiću”

Preuzmite sliku

Na početku obraćanja UG Prijatelji FK Sloboda izražava podršku aktuelnoj upravi FK Sloboda na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora gosp. Azmirom Husićem te potpredsjednikom gosp. Amerom Karabegovićem.

Portfolio kvalitetnih pomaka koji su učinjeni u proteklih 18 mjeseci u oblasti organizacije, profesionalizma, transparentnosti, smanjenja dugova koji su nastali iz vremena prošlih uprava, te pozitivnoj afirmaciji Slobode i van granica BiH su i suviše dugi za jedno saopćenje. Vrhunac je prošlosezonski povratak u Premijer ligu, uz Tušanj kao ubjedljivo najposjećenije sportsko borilište u BiH.

Međutim, period koji je pred nama je vrijeme u kojem naš klub i aktuelna uprava trebaju bezkompromisnu podršku svih fizičkih i pravnih subjekata našeg grada. Osnovna obaveza svakog navijača je da svojim dolascima na Tušanj pomognu našem klubu, a svi ostali koji mogu pomoći i na druge načine su bonus. Povjerioce i ostala lica koje su zadužili prošle menadžmente našeg kluba samo molimo za strpljenje.

Naše udruženje će u narednom periodu, putem svojih članova u klupskoj skupštini i statutarnoj komisiji, fokusirati se na iniciranje iznalaženja statutarnih i podstaturanih rješenja koja bi u budućnosti na kvalitetan način zaštitila kako klupske, tako i interese financijskih ulagača u FK Sloboda. Ovaj proces sadrži nekoliko faza, a prvi korak je kosultantski odnos sa svim partnerima u procesu (općina, ulagači, sponzori, ostala pravna lica i drugi) u kojem bi se prikupile sve ideje, ciljevi i potrebe, a sve sa namjerom iznalaženja najboljeg rješenja koje bi zadovoljilo potrebe svih strana.

Nadamo se da ćemo već do vremena održavanja redovne skupštine imati zajedničko rješenje uz obostranu zaštitu interesa i Kluba i ulagača. Samo sa jednim ciljem – bolja i jača Sloboda!. (UG Prijatelji FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje