Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA žestoko odgovorila: Zabranjujemo igranje za reprezentacije onima koji igraju Superligu

Preuzmite sliku

Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe, objavio je nakon sastanka Izvršnog odbora u Montreuxu teške kazne za nogometaše koji budu nastupali u Superligi.

“Svi smo ujedinjeni protiv pohlepnog, nakaradnog projekta zatvorene lige”

“Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Zabranjeno im je igrati na EP-u i SP-u”, rekao je Čeferin i dodao:

“Ne mogu dovoljno jako naglasiti kako smo svi ujedinjeni protiv ovog sramotnog prijedloga lige koja je samoj sebi svrha te koja je prije svega motivirana pohlepom. Svi smo ujedinjeni protiv tog besmislenog projekta. To je ciničan plan, potpuno protiv onog što bi nogomet trebao biti. Nećemo i ne možemo to dopustiti. Pozivamo sve da stanu uz nas kako bismo učinili sve u našoj moći da se plan o zatvorenoj ligi nikada ne ostvari.”

Vezano | Sastali se čelni ljudi UEFA-e, čeka se odluka oko Superlige

Protiv Superlige je i Fifa, pa je Uefa superligaške nogometaše izbacila i s EP-a i SP-a

Uefa je ovime žestoko odgovorila na objavu 12 evropskih klubova da pokreću Superligu, elitno i zatvoreno natjecanje 20 najbogatijih koje praktično ruši Uefinu Ligu prvaka. Zato su iz Nyona poručili da će svi ti klubovi biti izbačeni iz nacionalnih prvenstava te da će i njihovim igračima zabraniti igranje za reprezentacije.

Uefa ih ovako kažnjava i jer je uz nju, a protiv Superlige, i Fifa pa će zvijezde klubova odmetnute od europske i svjetske nogometne federacije ostati bez reprezentativnih natjecanja koje one organiziraju, dakle EP-a i SP-a.

Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog takmičenja.

Međutim, taj broj vjerojatno nije konačan jer u Superligi će igrati 20 klubova. Uz 12 osnivača (čeka se objava imena još tri kluba), sudjelovat će još pet klubova na temelju rezultata. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,