Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uefa razmišlja o prekidu LP i EL, upitno odigravanje baraža za Euro

Preuzmite sliku

Brojna sportska takmičenja širom Evrope će se zbog rastućeg problema s korona virusom igrati pred praznim tribinama, neki su susreti odgođeni, a krovna evropska nogometna organizacija razmišlja o velikim odgodama, piše 24sata.hr.

Četiri uzvratne utakmice Lige prvaka (Valencia – Atalanta, PSG – Borussia, Barcelona – Napoli i Bayern – Chelsea) igrat će se pred praznim tribinama, a postoji mogućnost da će se zbog rastućeg problema korona virusa još neke utakmice igrati pred praznim tribinama. To je tek prvi korak.

U Italiji su do 3. aprila odgođena sva sportska takmičenja, a postoji mogućnost da se to proširi i po cijeloj Evropi. Hrvatski će klubovi u sljedećem kolu najvjerojatnije igrati pred praznim tribinama jer oni koji nisu odlučili igrati pred praznim tribinama, obustavili su prodaju ulaznica za susrete 27. kola te će najvjerovatnije i oni igrati pred praznim tribinama.

Sve se češće spominje kako bi Uefa mogla dopustiti odigravanje uzvratnih susreta osmine finala Lige prvaka, dok bi se četvrtfinalni susreti mogli odgoditi. Postoji i mogućnost odgode prijateljskih utakmica reprezentacija te dodatnih kvalifikacija za Euro, dok odigravanje Europskog prvenstva nije upitno.

– Nacionalni savezi rade ogroman pritisak na UEFA-u kako bi mogli uspješno privesti kraju svoje lige. Pritisak se samo povećava, a ideja o odgodi Eura u UEFA-i se ozbiljno razmišlja. Većina saveza traži odgodu Eura 2020 kako bi mogli završiti nacionalna prvenstva – piše italijanski Tuttosport. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje