Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA odlučila: Baraž za Evropsko prvenstvo između BiH i Sjeverne Irske igra se u junu

Preuzmite sliku

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) je danas i službeno odložila Evropsko prvenstvo 2020. za narednu godinu, a shodno novoj odluci pomjeren je i baraž za smotru najboljih ekipa Starog kontinenta, koji je trebao biti održan krajem marta, piše Klix.ba

Jedan od učesnika baraža je i reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je trebala sa Sjevernom Irskom odigrati polufinale u Zenici 26. marta.

Međutim, pandemija koronavirusa je naravno otkazala tu utakmicu, a UEFA je danas odlučila da duel između BiH i Sjeverne Irske bude pomjeren za juni ove godine, naravno ukoliko pandemija to dozvoli, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Nogometnog saveza BiH.

Iako se Nogometni savez BiH još uvijek nije oglasio, zvanična potvrda ove vijesti dolazi nam iz krovne kuće srbijanskog nogometa budući da i Srbija igra baraž za Euro.

“Nakon sastanka putem videokonferencije s predsjednicima i generalnim sekretarima svih nacionalnih asocijacija u Evropi, UEFA je blizu odluke da se završni turnir Evropskog prvenstva održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine. U tom slučaju, baraž dueli, dakle i meč Norveška – Srbija, igrali bi se u junskom terminu 2020. godine, ukoliko situacija s koronavirusom to dozvoli”, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Srbije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje