Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA naljutila velikane: Liga prvaka će se igrati vikendom?!

Preuzmite sliku

UEFA planira da se utakmice Lige prvaka igraju subotom i nedjeljom, a to je kontramjera velikim evropskim klubovima, koji već duže vremena planiraju da naprave sopstveno takmičenje u kojem će se naći 16 ekipa, piše španski AS.

Dodaje se da su predstavnici španske LaLige, njemačke Bundeslige, italijanske Serije A i engleske Premijer lige odbili mogućnost pomjeranja mečeva nacionalnih šampionata sa vikenda na sredinu sedmice, odnosno utorak i srijedu, te da su o tome pismom obavijestili čelnike UEFA.

Na stranu evropske kuće fudbala stala je i FIFA, odnosno njen predsjednik Gianni Infantino, koji je upozorio sve klubove da igrači čiji klubovi ne budu igrali pod okriljem takmičenja UEFA neće moći da nastupaju za nacionalne reprezentacije, penosi portal Fokus.ba.

Već duže vremena pominje se formiranje takmičenja od 16 ekipa, od kojih su 11 osnivači, a to su Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Liverpool, PSG, Juventus, Milan i Bayern Minhen, a njima bi trebalo da se priključe Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olimpique Marseille, Roma i Inter. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: