Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA: Minuta šutnje za Davidea Astorija na utakmicama Lige prvaka i Lige Evrope

Preuzmite sliku

Utakmicama Lige prvaka i Lige Evrope prethodiće minuta šutnje u čast kapitena Fiorentine Davidea Astorija (31) koji je iznenadno preminuo tokom vikenda, saopštila je UEFA, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski reprezentativac i kapiten Fiorentine Astori preminuo je u nedjelju u hotelu u Udinama, a uprava kluba potvrdila je tu tragičnu vijest. Tri italijanska kluba, među kojima i Milan, gdje je Astori započeo profesionalnu karijeru, igraju ove sedmice u okviru evropskih takmičenja. Juventus će u srijedu igrati protiv Tottenhama u osmini finala Lige prvaka, a Milan i Lazio će u Ligi Evrope u četvrtak dočekati Arsenal i Dinamo iz Kijeva.

Nakon vijesti o smrti Astorija, otkazan je jučerašnji meč između Udinesea i Fiorentine, a nedugo zatim rukovodstvo italijanske lige (Seria A) je donijelo odluku i otkazalo i preostale utakmice 27. kola koje su se trebale igrati jučer.

Posljednji ispraćaj italijanskog fudbalera održaće se u četvrtak u Bazilici Santa Croze u Firenci.

Astori je karijeru počeo u fudbalskoj akademiji Milana, ali nije odigrao nijednu utakmicu za prvi tim “rossonera”. U Seriji A debitovao je 2008. godine igrajući za Caglari. Proveo je šest godina u tom klubu, a zatim je igrao na pozajmicama u Romi i Fiorentini, sa kojom je 2016. godine potpisao ugovor. Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvogodišnju kćerku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje