Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA Evropska liga: Odigrane uzvratne utakmice osmine finala (FOTO)

Preuzmite sliku

Sinoć su odograne uzvratne utakmice osmine finala UEFA Evropske lige. U četvrtfinale su prošli: Napoli, Dynamo Kyiv, Fiorentina, Dnipro, Club Brugge, Wolfsburg, Sevilla te Zenit St. Petersburg, javlja Anadolu Agency.

Dinamo iz Moskve je odigrao neriješeno na svome terenu protiv Napolija. U prvoj utakmici Napoli je slavio sa 3:1 tako da italijaski klub bez poteškoća odlazi u naredni krug prestižnog takmičenja.

Dynamo Kyiv i Everton okončali su susret rezultatom 5:2. Golove za ukrajinski klub postigli su Andriy Yarmolenko, Lukasz Teodorczyk, Miguel Veloso, Oleg Gusev te Antunes. Za gostujuću ekipu golove su dali Romelu Lukaku i Phil Jagielka. Prva utakmica osmine finala završena je pobjedom Evertona, međutim u naredno kolo prolazi Dynamo Kyiv.

Roma je izgubila od Fiorentine s 0:3. Golove za gostujući tim postigli su Marcos Alonso, Jose Maria Basanta, a na početku utakmice iz penala mrežu Rome zatresao je Gonzalo Rodriguez. Prvi susret između ovih timova završen je neriješenim rezultatom s po jednim golom na obje strane, ipak dalje zasluženo ide Fiorentina.

Ajax i Dnipro vodili su lavovsku borbu do samog kraja. U regularnom vremenu utakmice Ajax je postigao jedan pogodak, a Dnipro nije nijednom zatresao mrežu domaćina. Isti rezultat je bio i kada se igralo na Dniprovom terenu, tako da su produžeci morali odlučivati o pobjedniku. Pogotkom Yevheniy Konoplyanka Dnipro izjednačava. Mike van der Hoorn zabija još jedan gol za domaći tim, no nakon konačnog rezultata 2:1 i rezultata prvog susreta 1:0 za Dnipro, dalje ipak prolazi ukrajinski tim.

Bešiktaš je na Domaćem terenu poražen od Club Bruggea rezultatom 1:3. Prvi pogotak postigli su domaći, no Brugge je uskoro izjednačio, a kasnije i prešao u odlučujuću prednost. U naredni krug takmičenja plasirao se Club Brugge.

Wolfsburg je u gostima porazio Inter sa 1:2. Prvi susret ovih timova također je završen ubjedljivom pobjedom Wolfsburga, tako da u naredno kolo odlazi sjajni njemački tim.

Susret Seville i Villarreala okončan je rezultatom 2:1. Sevilla je slavila i u prvom susretu tako da zasluženo odlazi u četvrtfinale.

Torino je porazio Zenit St. Petersburg sa 1:0. Međutim prvi susret završen je 2:0 u korist Zenita, tako da dalje prolazi ruski tim.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje