Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA Champions League: Najava, analiza, prognoza

liga prvaka 2012
Preuzmite sliku

Večeras od 20:45 h, utakmicama u grupama A,B,C i D počinje grupno takmičenje u ligi prvaka.

liga prvaka 2012

Najzanimljivija utakmica trebala bi se odigrati u Madridu između Reala i Man Citya, Realu ne cvjetaju ruže u domaćem prvenstvu ali tradicija kaže da kad loše igraju u španskoj primeri odlične partije pružaju u najelitnijem evropskom takmičenju. Trener madrižana Murinjo preuzeo je odgovornost za loš start Real Madrida u prvenstvu, večeras ima šansu da se pred svojim navijačima proba iskupiti za loše rezultate. Ne sumnjamo da će Real Madrid od samog početka krenuti ofanzivno prema golu građana, što će gostima ostaviti dosta prostora za kontranapade koje oni itekako znaju pretvarati u pogotke, prema našem mišljenju u ovoj utakmici nezahvalno je prognozirati pobjednika ali smo skoro sigurni da bi mogli vidjeti makar tri gola. (Prognoza 3+)

Druga utakmica u okviru grupe “D” igrat će se na Westfalen stadionu gdje će domaćin u ovom susretu Borusia.D ugostiti slavni Ajax. I maloj djeci je poznato kakvu podršku imaju igrači BVB-a kada igraju na svom terenu. Borusia nakon duže vremena ima sjajnu ekipu sa efikasnim napadačima koji su sposobni zabijati golove i mnogo jačim klubovima od Ajaxa. Ukoliko žele iz grupe smrti proći u narednu fazu ovog takmičenja onda u Dortmundu nemaju pravo na kiks u ovoj utakmici, međutim neće im biti lako jer su igrači Ajaxa u nacionalnom prvenstvu Holandije za samo 5 kola postigli čak 17 golova što ih čini najefikasnijim klubom u domaćem prevenstvu. Mi ipak ovdje prognoziramo pobjedu Borusie.D sa postignutim golom gostiju.

U okviru grupe “A” na zagrebački Maksimir stiže Porto, ekipa koja itekako zna kako se igra takmičenje koje se zove liga prvaka, znali su portugalci često pomrsiti račune glavnim favoritima za osvajanje titule ovog elitnog takmičenja, iako su ove sezone ostali bez svog ponajbojeg igrača Hulka koji otišao u ruski Zenit protiv Dinama su apsolutni favoriti. U taboru modrih uvjereni da mogu nešto napraviti na ovoj utakmici, prema njihovim najavama cilj im je u ovoj utakmici postići jedan ili dva gola, ukoliko im to i krene za nogom mišljenja smo da će loptu iz svoje mreže vaditi barem dva puta toliko. Dakle rutinska pobjeda Porta u ovoj utakmicu.

U drugoj utakmici ove grupe PSG će ugostiti Dynamo.K, dosta novca uloženo je ove sezone u PSG tu prvenstveno mislimo na dovođenje Zlatana Ibrahimovića koji iz utakmice u utakmicu opravdava svaki euro uložen u njega. Večeras popularni Ibra ima priliku oboriti još jedan u nizu rekorda koje je postavio tokom svoje karijere, naime ukoliko večeras istrči na teren u dresu PSG-a, u što ne sumnjamo postati će prvi igrač koji sa 6 različitih klubova takmičio se u ligi prvaka (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona i Milan). Vjerujemo da će upravo Ibrahimović biti centralna figura na terenu, koliko god da se trude protivnički igrači da ga čuvaju i drže podalje od svog gola, on uvijek pronađe riješenje i postigne pogotak za svoju ekipu. Naša prgnoza ovog susreta je pobjeda PSG-a plus strijelac gola Zlatan Ibrahimović.

ibrahimovic psg

Druga francuska ekipa Montpellier pokušati će ostvariti povoljan rezultat protv topnika sa ostrva odnosno ekipe Arsenala. Montpellier nije baš sjajno startao u francuskom prvenstvu trenutno su 16 sa samo 4 osvojena boda dok je Arsenal svoju snagu pokazao u zadnjem kolu Engleske premier lige protiv Southamptona koji su na svom terenu savladali sa viskoh 6:1 (dva autogola gostiju). S obzirom da su takmičenja u nacionalnom prvenstvima i u ligi prvaka dvije različite priče, jer jednostavno svi žele biti najbolji i postizati golove, vjerujemo da će domaći igrači u ovoj utakmici biti itekako motivisani pred svojim navijačima jer ne dolazi svaki dan u goste Arsenal, mišljenja smo da će ovo biti jedna neizvjesna utakmica do samog kraja. Naša prognoza je Arsenal daje gol.

Druga utakmica u okviru grupe “B” odigrati će se između Olympiakosa i Schalkea, kaldioničari su ovdje dali podjednake šanse za pobjedu i jednim i drugim odnosno prema njihovom mišljenju najrealniji ishod na ovom meču je podjela bodova. Olympiakos je u Grčkom prvenstvu startao sa tri vezane pobjede, dok je Schalke bio nešto manje unčikovit oni su u prva tri kola bundeslige ostvarili dvije pobjede i jedan remi. Ovdje vidimo utakmicu sa malo golova koji i ako padnu to će se dogoditi u drugom poluvremenu. Naša prognoza ove utakmice je više golova u II poluvremenu.

U grupi “C” se nalaze Milan, Anderlecht, Malaga i Zenit. Rosonjeri su podbacili u posljednjem kolu italijanske serije A kada su na svom San Siru doživjeli poraz od Atalante, u utakmici protv belgijskog Anderlechta morat će se više potruditi ukoliko se žele iskupiti kod navijača te pobjedom vratiti samopouzdanje. Anderlecht je zadnja tri kola u nacionalnom prvenstvu Belgije remizirao, i oni vide svoju šansu u ovoj utakmici, oni bi se ranjenom Milanu mogli suprostaviti otvorenom igrom kakvu gaje već duže vremena. Naša prognoza ove utakmice je oba tima daju gol.

I na kraju utakmica između Malage i Zenita, domaćini su pokazali da se nisu slučajno plasirali u grupnu fazu ovog takmičenja, nakon tri odigrana kola u Španiji nalaze se na drugoj poziciji odmah iza Barcelone, nastavljaju pružati dobre partije. Zenit ima oscilacije u igri i njihova forama je promjenjiva iz utakmice u utakmicu, itekako su sposobni odnjeti sva tri boda sa ovog gostovanja ali smatramo da isto tako mogu zakazati i u Rusiju se vratiti pognute glave. Ovu utakmcu nećemo prognozirati.

Svim ljubitejima fudbala želimo dobre i kvalitetne utakmice sa dosta golova, kladioničarima želimo dosta sreće, a našem Edinu Džeki svi zajedno poželimo da zaigra protv velikog Real Madrida i da golom na Santiago Bernabeu još jednom potvrdi svoj kvalitet.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: