Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubjedljiv trijumf malonogometnih “Jarčeva”, deklasirali protivnika rezultatom 9:1

Preuzmite sliku

Najmlađi sportski kolektiv u našem gradu, FC Salines, zabilježio je još jednu ubjedljivu i zasluženu pobjedu u devetom kolu futsal lige NSFBiH.

Pred ispunjenim tribinama male dvorane Mejdana, Jarčevi su pokazali efikasnu i za oko lijepu igru. Suparnik MNK “SAMIRČE” iz Viskog jednostavno nije imao šanse protiv rastrčanih i raspucanih momaka.

Krajnji rezultat 9:1 to zorno pokazuje. Strijelci za FC Salines su bili: Armin Imšić (3), Ademir Jaganjac (2), Edin Muratović (2), Mensur Omerašević (1), Davor Josić (1). Jedini gol za goste je postigao Amir Pulić. Dvostruki strijelac, Edin Muratović, je na jučerašnjoj utakmici na pravi način proslavio svoj 18-ti rođendan.

Ono što posebno raduje sve okupljene oko projekta futsal kluba Salines, je to što spoj mladosti i iskustva savršeno funkcionira i donosi sportske rezultate. Iako su tek osnovani, klub je sinoć i teoretski potvrdio plasman u viši rang.

Ostala je još jedna utakmica u okviru futsal prvenstva a koju ekipa Salinasa gostuje u Novom Travniku. Utakmica bez rezultatskog značaja ali istinski futsal derbi kompletnog Prvenstva.

Nadaju se da će iz Novog Travnika vratiti s neporaženi, te na taj način i proslaviti ulazak u viši rang, što je svakako bio prioritetni cilj uprave kluba. Ono što nas sve zajedno raduje, da je novonastali klub pokazatelj svima da uz zdravu atmosferu, dobra kuća se gradi na dobrom temelju, odnosno, poručuju iz uprave ovog mladog kluba da će ovo biti još jedan klub sa kojim će Tuzla biti ponosna.

U prilogu pogledajte fotografije sa utakmice iz Mejdana. Sljedeći izvještaj će biti kako kažu šampionski, poslije pobjede u Novom Travniku.

(Tuzlanski.ba / Foto: D. Matić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,