Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U zanimljivom društvu: Još jedno priznanje za Vedada Ibiševića

Preuzmite sliku

Zvanična stranica Bundeslige napravila je idealnu ekipu bundesligaških fudbalera koji imaju zanimljivu prošlost, a na listi se našlo ime i bh napadača Vedada Ibiševića.

– Život Vedada Ibiševića prije nego što je postao profesionalni fudbaler je bio pun dogodovština. Preživio je rat u Bosni i Hercegovini, te je dobio poziv za mlađe bh. selekcije sa 16 godina. Izbjegao je u St. Louis gdje je dobio stipendiju na prestižnom St. Louis Univerzitetu nakon čega je počeo postizati golove za St. Louis i Chicago. 39 pogodaka u 46 utakmica je bilo preporuka za Vahida Halilhodžića da ga dovede u Paris Saint Germain. Vaha ga je primijetio na turneji po SAD-u, no stvari nisu išle najbolje u Francuskoj jer je isključen u četvrtom nastupu u Ligue 1 i nikada više nije zaigrao za PSG. Proigrao je tek nakon što je preko Dijona u julu 2006. godine prešao u Bundesligu. Sada sa 35 godina, ovaj napadač Herthe je jedan od najboljih napadača u historiji Bundeslige, te je postigao 122 gola u 320 bundesligaških utakmica, navodi se na zvaničnoj stranici Bundeslige., piše Sport1.ba.

Pored Ibiševića, u ovoj ekipi su i sljedeći igrači:

Peter Gulacsi (RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Frederik Sörensen (Koln, na posudbi u Young Boysu), Karim Rekik (Manchester City), David Alaba (Bayern Munich), Serge Gnabry (Bayern Munich), Josuha Guilavogui (Wolfsburg), Kerem Demirbay (Bayer Leverkusen), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Adam Szalai (Mainz), te naš Vedad.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,