Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Werderu žele zadržati Izeta Hajrovića

Preuzmite sliku

Izet Hajrović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine dobit će novu šansu za dokazivanje u Werderu iz Bremena, a povjerenje čelnika kluba vratio je nakon što je bio strijelac prošlog vikenda u remiju svog tima sa Paderbornom (2:2).

I dalje imam povjerenje u Hajrovića. Rekao sam mu da sam uvjeren da može i zna. Zamolio sam ga da svoje fudbalske vještine pokaže na terenu. Vjerujem da će golom protiv Pederborna otkloniti blokadu koju je imao u dosadašnjem toku sezone“, izjavio je Viktor Skripnik, trener Werdera.

Iako je ranije i u razgovoru za Anadolu Agency (AA) najavio da će napustiti redove ovog bundesligaša, ukoliko ne dobije pravu priliku do kraja tekućeg šampionata, Hajrović bi po svemu sudeći i naredne sezone mogao nositi dres Werdera.

Da je željan dokazivanja pokazao je i igrom u prijateljskom susretu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine 31. marta u Beču protiv Austrije (1:1), kada je postigao gol za popularno zvane “zmajeve“. I selektor BiH Mehmed Baždarević poslije utakmice na stadionu “Ernst Happel“ bio je zadovoljan njegovom igrom, kazavši poput Skripnika, da vjeruje u Hajrovića i računa na njega u narednom periodu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,