Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Vitez po bodove: Snimak press konferencije FK Sloboda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Struka i igrači odlučni su da se konačno prekine loša prvenstvena serija. Nakon dva vezana poraza, gostovanje u Vitezu (9. kolo BHT premijer liga BiH) za Crveno – crne će biti idealna šansa za popravni.

Imamo dva vezana poraza i sada idemo ekipi koja je u gorem položaju od nas. Sigurno je da će se protiv nas vaditi, ali oni će igrati pod velikim pritiskom i mi to moramo iskoristiti. Igrači su ti koji konačno trebaju pokazati na terenu koliko vrijede. Teren je taj koji to pokazuje. Moramo igrati svih 90 minuta, a ne kao do sada 45, ne smijemo naivno primati golove. Sve je do igrača, da pokažu borbenost, trku, zalaganje. Vitez ima problema sa igračkim kadrom i novog trenera i mislim da se možemo vratiti neporaženi ili da pobijedimo“, poručio je Denis Sadiković na današnjoj konferenciji za medije.

Veliki hendikep za naš tim je neigranje povrijeđenih Igora Radovanovića i Mirhada Mehanovića, te kartoniranog Damira Mehidića. Veznjak Semir Bajraktarević imao je problema sa povredom leđa, no priključio se ekipi i konkurisaće za sutrašnji meč.

Vitez i mi smo ekipe približnog kvaliteta, ali mislim da smo mi igrački kvalitetniji tim. Sve je do nas! Da pokažemo da vrijedimo nositi dres Slobode, da konačno osvojimo bodove i obradujemo naše navijače. Ja sam imao određenih problema sa leđima, prošao sam terapiju, individualno trenirao i mislim da ću biti spreman za ovaj važan meč“, kazao je Bajraktarević.

U meču protiv Vitežana sigurno je da će biti igračkih promjena u našem sastavu koje bi mogle iznenaditi domaćine. Za Crveno – crne ovo je veoma važan meč jer se zaliha od devet bodova polako topi. Vitez je iza nas sa zaostatkom od četiri boda što i nije velika prednost.

Mogući sastav Crveno – crnih u Vitezu: Fejzić (Pirić), Efendić, Mitrović (Salihović), Janković, Kuduzović, Omić, Šećerović (Bajraktarević), Sarić (Musić), Mujkić, Džafić (Kiso), Mujić. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje