Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli nastavljena ljetnja turneja: Mozzart uz mlade golmane Kamp Akademije Asmir Begović privukao brojne talente

Preuzmite sliku

Popularno

Proteklog vikenda stadion Tušanj u Tuzli bio je domaćin trening kampa za golmane u organizaciji čuvene Akademije Asmir Begović.

Time je nastavljena ljetnja turneja koja je nedavno počela u Sarajevu, a širom BiH će trajati do sredine jula. Drugi ovogodišnji ljetnji kamp okupio je omladince koji žele da postanu profesionalni golmani. Ljetnju turneju u svim gradovima širom zemlje nastavlja da podržava kompanija Mozzart.

  • -Prvi put smo imali priliku da organizujemo kamp u Tuzli zajedno sa FK Sloboda. Veoma smo zadovoljni, na kampu je bilo više od 40 golmana iz Tuzlanskog kantona, cijele BiH, čak i dijaspore. Sve ovo ne bi bilo moguće bez stalne podrške iz Mozzarta na čemu smo veoma zahvalni – kaže Ibro Hodžić, direktor Akademije Asmir Begović.

    Cilj turneje je da mladim čuvarima mreže omogući učešće u kampovima organizacijom treninga u njihovim gradovima. Učesnici su i raniji polaznici kampova Akademije Asmir Begović koji im se uvijek rado vraćaju, ali i oni kojima je dolazak na kamp prvi susret sa golmanskim pozivom.

  • Ovakvim načinom rada Akademija Asmir Begović već je iznjedrila brojne talente. Naime, za njihove članove već se čulo u domaćim klubovima, ali i među svjetskim skautima.

    Gost Akademije Asmir Begović nedavno je bio čuveni Tomasz Wasylik, predstavnik fudbalske škole Brooke House College iz Velike Britanije, šef omladinskog pogona lokalnog ligaša Coallvile Town i saradnik akademije Leicester City-ja. Njegov tim je izabrao jednog člana Akademije Asmir Begović kojem su ponudili punu stipendiju za dalje usavršavanje, a za to perspektivno golmansko ime tek će se čuti u svijetu.

    Takođe, jedan od najtalentovanijih golmana u BiH i član Akademije, Edis Šehović postao je član crno-zelene porodice FK Budućnost Banovići. Njihov Ardi Hiroš pridružio se ekipi FK Velež Mostar U17.

  • Ovi mladi, perspektivni golmani su dokaz da se vrijedno treniranje isplati, pa i ne čudi činjenica da je interes za Akademiju Asmir Begović uvijek veliki. Svi koji žele da im se pridruže, mogu da se prijave za učešće na kampu u Bihaću 10. jula ili na završnom kampu turneje 16. jula u Konjicu. Za više informacija zainteresovani mogu da posjete: http://ab1academy.com/bih-camp-tour-2022/

    Akademija Asmir Begović je projekat ljetnih kampova za golmane pokrenula 2018. godine. Od tada, kroz različite forme specijalizovanog golmanskog treninga, prošlo je više od 500 dječaka i djevojčica u više gradova Bosne i Hercegovine, Njemačke i Velike Britanije.

    Sa polaznicima su do sada radili neki od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini, a tako planiraju da nastave da rade i u budućnosti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje