Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U taboru Zmajeva vlada dobro raspoloženje

nasihotel
Preuzmite sliku

Vrijeme do treninga naši igrači uglavnom provode šetnjom i drženjem u hotelu, iščekujući dolazak Spahića i Salihovića. Zahirović i Vranješ su dobili vize, dok se zbog povrede leđa Misimović neće moći pridružiti ekipi.

\"nasihotel\"O problemima i bolovima u leđima Misimović je razgovarao sa doktorom Karabegom, koji je potvrdio da Misimović neće moći trenirati nekoliko dana, ali više ne može znati bez pregleda. Kad je riječ o ostalim reprezentativcima, na bolove u leđima se takođe žalio Avdukić, dok Džeko ima istegnuće ligamenata desnog koljena.

Ipak i pored ovih problema atmosfera je vedra i evo nekoliko komentara naših reprezentativaca o prijateljskoj utakmici sa Velsom, ali i kvalifikacijama za SP:

Asmir Begović smatra: „Dobro je što smo ponovo zajedno, važno nam je ovo okupljanje pred početak kvalifikacija. Igramo sutra sa nama sličnim protivnikom i imamo priliku da pokažemo kvalitet koji imamo. Kvalifikacije su blizu i moramo krenuti već sada da se pripremamo za njih.\”

Vedad Ibišević se slaže da je utakmica sa Velsom dobar test pred početak ciklusa kvalifikacija za SP i ocjenjuje: „Sutrašnja utakmica nam jeste važna, ali je ipak bitnije kako ćemo startovati u kvalifikacijama. To ne znači da nećemo izaći sa optimizmom i željom da pobijedimo.\”

Senad Lulić dodaje: „Izuzetno smo motivisani i raspoloženi za igru i vjerujem da će se raspoloženje koje vlada među nama prenijeti sutra i na teren.\”

Jedino Edin Džeko nije učestvovao u komentarima jer ga očito zabrinjava istegnuće ligamenta koljena, mada po riječima dr Karabega „danas je stanje puno bolje nego juče ali ćemo poslije treninga imati jasniju sliku i procjenu.\”

Naša reprezentacija danas će sa početkom od 18 sati po lokalnom vremenu odraditi jedini trening u Velsu pred sutrašnju utakmicu.

Tuzlanski.ba / Reprezentacija.ba 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: