Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U susret početku kvalifikacija: Sušić obajavio spisak igrača (AUDIO)

pape-susic
Preuzmite sliku

Danas je u Sarajevu održana press – konferencija, na kojoj je selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić, saopštio spisak igrača na koje će računati za prve dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Lihtenštajna 7 septembra u Vaduzu i četiri dana kasnije sa Latvijom u Zenici.

\"pape-susic\"Sušić je za dva uvodna susreta u kvalifikacijama za SP 2014. pozvao 21 igrača. Radi se o nogometašima koji su bili na okupu u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Velsa, a njima je priključio Ibričića i Medunjanina.

Na Sušićevom spisku su: Golmani: Asmir Begović (Stoke), Ibrahim Šehić (Mersin), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka)

Odbrana: Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Sevilla), Toni Šunjić (Zorya Lugansk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ognjen Vranješ (Krasnodar)

Vezni red: Ivan Sesar (Sarajevo), Senad Lulić (Lazio), Miralem Pjanić (Roma), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Spartak Nalčik), Damir Vrančić (Eintracht Braunschweig), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Senijad Ibričić (Gaziantepspor), Muamer Svraka (Željezničar)

Napad: Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City), Avdija Vršajević (Hajduk).

Okupljanje reprezentacije je 3. septembra u \”Central hotelu Lowen\” u Feldkirchu (Austrija), dok je susret s Lihtenštajnom na rasporedu 7. septembra u Vaduzu na stadionu \”Rheinpark\” u 19 sati.

Nogometaši BiH će četiri dana kasnije u Zenici dočekati selekciju Latvije.

Odmah nakon završene pressice u Sarajevu selektor Safet Sušić telefonim se javio u otvoreni program Radija 7 Tuzla, u emisiju sportski \”Globus\” razgovor sa selektorom Sušićem vodio je novinar Nusret Sarvan. U audio prilogu ovog članka poslušajte kompletan razgovor:

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: