Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U subotu prijateljska utakmica veterana FK Sloboda i NK GOŠK Dubrovnik

Preuzmite sliku

U subotu na stadionu Tušanj u Tuzli od 11 sati odigrat će se prijateljska međunarodna nogometna utakmica između veterana FK Sloboda Tuzla i NK GOŠK iz Dubrovnika.

Cilj je, kako navode veterani Slobode, održavanje dugogodišnje tradicije prijateljstva među igračima.

Zanimljivo da su i FK Sloboda i NK GOŠK osnovani davne 1919. godine, a sportsko prijateljstvo veterana ova dva kluba traje već duži niz godina.

Ovaj susret svakako je prilika za ljubitelje fudbala da ponovo na djelu vide nekadašnje fudbalere Slobode za koju će u ovom meču nastupiti Šećerbegović, Mešanović, Karić, Mujezinović, Kalesić, Omerović, Crnogorac, Hasić, Medić, Hukić, Čejvanović, Altarac, Kunosić, Malkočević, Šaćirović, Safur.

Na drugoj strani za NK GOŠK svojim domaćinima suprostavit će se Maslač, Rajić, Brković, Kacić, Mihaljević, Viteškić, Bijelić, Stermasi, Obradovic i Mostahinić.

  • Organizator ove utakmice u planu ima na Tušnju ugostiti Tarika Okanovića i Sakiba Malkočevića koji su u fazi oporavka nakon zdravstvenih problema.

    “Rezultat je svakako u drugom planu, važno je da se publici na tribinama bude zanimljivo” – kazali su organizatori ovog sportskog događaja za Tuzlanski.ba

    Ulaz na prijateljski meč između Slobode i GOŠK-a je besplatan.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,