Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Slobodi nema para za pojačanja i nove igrače: Upitna borba za Evropu za 100-ti rođendan kluba

Preuzmite sliku

Pripremajući se za nastavak prvenstva BiH, nogometaši tuzlanske Slobode bi trebali krajem ove sedmice prema planu otputovati na pripreme u Tursku gdje će odigrati još nekoliko kontrolnih mečeva.

Nakon odrađenog prvog dijela priprema u Sportskom centru u Međugorju tim Zlatana Nalića trenažni proces nastavio je na stadionu Tušanj uz odigravanje prijateljskih utakmica.

Podsjetimo, Sloboda je u svom prvom kontrolnom meču poražena od Željezničara rezultatom 2:1, zatim su savladati ekipu Konjica iz Igmana sa 4:0, a istim rezultatom savladan je i NK Tošk.

U četvrtom kontrolnom meču Sloboda je remizirala na pomoćnom terenu stadiona Tušanj sa Slobodom iz Užica, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Tuzlanski tim u nastavak prvenstva ulazi sa pete pozicije i 28 osovojenih bodova koliko ima i Željezničar na četvrtom mjestu uz bolju gol razliku.

Trećeplasirani Široki Brijeg od Slobode ima samo dva boda više, a upravo treća pozicija na tabeli bh. premijerligašu koji je osvoji na kraju prvenstva osigurava i nastup u Evropi što bi navijačima Slobode za 100-ti rođendan kluba bio odličan poklon.

Sloboda je tim koji je u dosadašnjih 19. odigranih kola postigao najmanje golova svega 13, doduše uz Široki Brijeg ekipa Zlatana Nalića je i primila najmanje golova također 13.

Najviše pogodaka za ‘crveno-crne’ u prvom dijelu prvenstva postigao je Vidović (4), iza njega je Baraban sa tri postignuta gola. Po jedan pogodak za Slobodu postigli su Čivić, Livančić, Zukić, Beganović, Alispahić i Husejinović.

Kako sada stvari stoje Sloboda se zbog nedostatka finansijskih sredstava neće pojačavati pred nastavak prvenstva tako da će trenutni tim s kojim raspložane trener Nalić i otputovati na završni dio priprema u Tursku.

Već ranije je trener Slobode Zlatan Nalić u svojim izjavama za medije govorio da u Slobodi ima jako malo takmičarskih igrača kao i to da je potrebno povećati roster takmičarskih igrača.

Kako Tuzlanski.ba saznaje Zlatan Nalić imao je određene želje da Slobodu pojačaju dva do tri provjerena igrača kako bi borba za treće mjesto i nastup u Evropi bili izgledniji. Ali zbog ‘tankog klupskog računa’ šef stručnog štaba će morati da iz trenutnog igračkog kadra izvuće maksimum koji može.

Hoće li Nalić napraviti čudo na Tušnju i sa postojećim igračkim kadrom pokušati ‘napasti’ treće mjesto koje vodi u Evropu, vidjet ćemo. A možda ipak predsjednik Slobode Senad Mujkanović iznenadi sve i ispuni makar jednu od trenerovih želja.

Zlatan Nalić nakon što je došao na mjesto trenera u Slobodi pobrao je brojne simpatije publike na Tušnju, a za kratko vrijeme uspio je da i u svlačionicu unese dosta zajedništva među nogometaše što stvara vrlo dobru atmosferu u ‘crveno-crnim’ redovima.

Još uvijek nisu poznata imena ekipa sa kojima će Sloboda odigrati kontrolne utakmice u Turskoj dok prvi izazov u BH Telecom Premijer ligi Slobodu očekuje 23. februara na gostovanju u Zenici kod Čelika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,