Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U prijateljskom susretu fudbaleri Slobode ubjedljivo savladali visočku Bosnu (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su u Međugorju u prijateljskoj utakmici rezultatom 4:1 savladali ekipu visočke Bosne u sklopu priprema za proljetni dio sezone.

Tuzlanska Sloboda je očekivano ostvarila trijumf protiv visočke Bosne u sklopu priprema za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

Ekipa koja je u ogromnim problemima u Prvoj ligi Federacije BiH nije ni u kom momentu bila adekvatan suparnik Tuzlacima, čiji je kombinovani sastav ostvario siguran trijumf.

Za Slobodu je krenulo jako dobro, jer je tuzlanski tim već u 5. minuti poveo preko Tonija Livančića nakon odbijene lopte. Tri minute kasnije bilo je 2:0, a pogodio je Seid Zukić. Do poluvremena, tuzlanski tim je stigao do još jednog gola, a postigao ga je Omar Pršeš u finišu prvog dijela susreta.

Sloboda je u drugom poluvremenu imala inicijativu i nekoliko prilika, a onda je u 75. minuti mladi Dražen Dubačkić pogodio mrežu Slobode poslije kontranapada za 3:1.

U posljednjim momentima susreta rezervista na ovom susretu Antonio Vidović je poslije akcije po lijevoj strani zatresao mrežu visočkog tima za konačnih 4:1. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje