Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U petak na Tušnju prijateljska utakmica Sloboda – Zvijezda Gradačac

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode nakon nastupa u prvom pretkolu Evropa lige nastavljaju sa pripremama za početak nove sezone u okviru BH Telecom Premijer lige BiH.

Danas će tim Husrefa Musemića nakon ručka u Ječmištu kod Tome otputovati na mini pripreme u Etno selo Stanišić gdje će Crveno-crni do četvrtka obaviti pet treninga i odigrati jednu kontrolnu utakmicu sa lokalnom ekipom.

Šansu u tom susretu će dobiti igrači koji su do sada imali nešto manju minutažu.

Nakon toga slijedi povratak u Tuzlu i nastavak priprema na stadionu Tušanj. Generalku pred prvo kolo Premijer lige igrači Sloboda imat će u petak na stadionu Tušnju kada će sa ekipom Zvijezde Gradačac odigrati prijateljsku utakmicu od 18:00 sati..

Kako saznajemo uskoro će biti riješene i sve administrativne prepreke za dobijanje radnih dozvola za Fatića i Lazevskog.

I dvadesetpetogodišnji Kyul Sung Kim iz Južne Koreje koji je nedavno stigao na probu u Slobodu ide sa ekipom na pripreme u Etno selo Stanišić nakon čega će stručni štab donijeti konačnu odluku o njegovom eventualnom angažmanu.

Obzirom da prelazni rok za fudbalere traje još nešto više od mjesec dana, nezavnično saznajemo da postoji mogućnost da Sloboda dovede još najmanje jednog igrača u svoje redove.

FK Sloboda prvu utakmicu u okviru Premijer lige BiH igra u petak 22. jula protiv Olimpica iz Sarajeva.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje