Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U nedjelju je najtužniji dan u historiji Rome

Preuzmite sliku

Legendarni fudbaler Rome Francesco Totti je i zvanično potvrdio da završava karijeru u dresu “Vučice” u nedjelju na utakmici protiv Genove u posljednjem kolu Serie A.

Da će “Princ Rima” u penziju bilo je najavljeno ranije kada je to saopštio novi sportski direktor Rome Monchi, ali je Totti sve do sada odbijao da definitivno zaključi tu temu.

Totti je i sada ostao nedorečen, ali je potvrdio ono što se u velikoj mjeri znalo, pa će na “Olimpicu” pred svojim navijačima istrčati posljednji put.

“U nedjelju 28. maja 2017. godine na utakmici Roma-Genova ću nositi dres Rome posljednji put. U nekoliko riječi ne mogu da vam opišem koliko su ove boje meni značile, znače i uvijek će značiti. Osjećam da moja ljubav prema fudbalu nikada neće izblijedeti, to je strast, moja strast. Od ponedjeljka ponovo počinjem, spreman sam za nove izazove”, rekao je Totti.

40-godišnji Italijan nije otkrio šta taj “novi izazov” predstavlja, ali se ranije govorilo da će preuzeti direktorsku fotelju Rome.

Francesco Totti je ponikao u mlađim kategorijama Rome, klub je podržavao i sa tribina kao navijač, a za 25 godina odigrao je preko 600 utakmica za prvi tim, čime je zaslužio nadimak “Princ Rima”.

Seriju A je osvojio u sezoni 2000/2001, u sjajnom timu sa Cafuom, Gabrielom Batistutom, Vincenzom Montellom i drugima. Totti je do trofeja u Kupu Italije stigao 2007. i 2008. godine, a osvojio je i Superkup Italije 2001. i 2008. godine.

Osam puta Totti je bio drugoplasirani u italijanskom šampionatu, a pet puta finalista Kupa. Najveći uspjeh u karijeri ostvario je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006, kada je Italija u finalu savladala Francusku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,