Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Kaknju u subotu „okršaj“ za Premijer ligu BiH: Mladost ili GOŠK?

Preuzmite sliku

Iz fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon jučerašnjeg posljednjeg 30. kola ispali su Mladost iz Velike Obarske i Zvijezda iz Gradačca, a još uvijek nije izvjesno ko će na „njihova mjesta“ u društvu najboljih.

Naime, u Prvoj ligi Federacije BiH posljednje subotnje kolo, 6. juna, donijet će derbi nad derbijima. Drugoplasirana Mladost iz Kaknja dočekat će lidera GOŠK, a za plasman u Premijer ligu BiH domaćima treba pobjeda, obzirom da za timom iz Gabele zaostaju bod.

I u Prvoj ligi Republike Srpske posljednje subotnje kolo će odlučiti. Trenutni lider Rudar Prijedor sakupio je 50 bodova i 6. juna bit će gost Proletera u Tesliću, dok će Leotar (48 bodova) ugostiti Podrinje iz Janje.

Podsjetimo, šampion Bosne i Hercegovine treći put od nezavisnosti države juče je postao FK Sarajevo i u narednoj sezoni bit će predstavnik svoje zemlje u kvalifikacijama Lige prvaka. Drugoplasirani Željezničar, treći Zrinjski i pobjednik Kupa BiH Olimpic igrat će u kvalifikacijama za UEFA Evropa ligu, piše Anadolu Agency.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje