Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U finalu protiv Juventusa: Senad Lulić odveo Lazio u finale Kupa Italije

Preuzmite sliku

Lazio je drugi finalista Kupa Italije nakon što je na prepunom San Paolu sa 0:1 pobijedio Napoli i to golom Senada Lulića. 

U tipičnoj italijanskoj utakmici sa puno taktičkog nadmudrivanja Rafe Beniteza i Stefana Piolija viđeno je nekoliko izglednih prilika na obje strane.

  • lazio-kup-plasman
  • Prvo poluvrijeme je ponudilo po jednu šansu na obje strane, u 19. minuti Candreva je opasno šutirao, da bi nešto kasnije za domaće Gabbiadini iz slobodnjaka pogodio stativu.

    Na startu nastavka domaći su bili nešto agiliniji, ali je Berisha sa nekoliko odbrana i pravovremenih izlijetanja spasio svoj gol.

    Senad Lulić je u igru ušao u 67. minuti, a 12 minuta kasnije postigao je gol vrijedan finala nakon lijepog prodora Andersona. Bh. reprezentativac je nekoliko minuta prije gola je pokušao i glavom, međutim Andujar je odlično odbranio.

    U 88. minuti Insigne je poslije odlične solo akcije mogao meč odvesti u produžetak, ali je Parolo lopto izbacio u korner.

    Do kraja meča Nebeskoplavi su sačuvali prednost te su sa ukupnih 2:1 prošli dalje. Lazio će u finalu igrati sa Juventusom.

    (24sata.info)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje