Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U fantastičnoj utakmici Zrinjski savladao Olimpiju i plasirao se u treće kolo kvalifikacija za Evropa ligu

Preuzmite sliku

Olimpija i Zrinjski odigrali su fantastičnu utakmicu drugog pretkola Evropske lige u kojoj je rezultat nakon regularnog dijela izjednačen 2:2. A u produžecima Zrinjski je stigao do gola za konačnih 3:2 i plasman u treći krug Evropa lige. 

Nakon što je Olimpija povela, Zrinjski je izjednačio rezultat a strijelac je bio Nemanja Bilbija nakon asistencije Miloša Filipovića u 51. minuti susreta.

Olimpija je došla do novog vodstva protiv Zrinjskog i to u 81. minuti susreta. Nakon ubacivanja sa desne strane mrežu Brkića je zatresao Vombergar.

Zrinjski se vratio na utakmici protiv Olimpije i izjednačio rezultat na 2:2 u 84. minuti svega tri minute nakon primljenog gola. Lyasco je katastrofalno pogriješio, lopta je stigla do Filipovića koji je bio nesebičan i uposlio Bilbiju, a on je majstorski pogodio za 2:2.

Zrinjski je u samom finišu utakmice, nekoliko trenutaka nakon izjednačenja drastično oštećen. Igrala se 86. minuta kada je fudbaler Olimpije u svom šesnaestercu igra rukom, no sudac nije pokazao na bijelu tačku.

U 90. minuti susreta Olimpija je imala stopostotnu šansu da dođe do velike pobjede. Enin je pogriješio, Ivanović je izašao sam na Brkića koji je odbranio fantastično njegov udarac i spasio Zrinjski.

Regularni dio okončan je rezultatom 2:2.

Zrinjski je stigao do vodstva 3:2 protiv Olimpije u drugoj minuti prvog produžetka, a strijelac je bio Josip Ivančić nakon treće asistencije Miloša Filipovića.

Zrinjski je zasluženom pobjedom ostvario veliki uspjeh gdje će u trećem kolu igrati protiv ekipe sa Kipra, APOEL-a iz Nikozije! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje