Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U duelu sa Ruedigerom, Belgijanac izvukao deblji kraj: De Bruyneu napukla nosna i jagodična kost

Preuzmite sliku

Kevin De Bruyne objavio je da su mu u subotnjem sudaru s defanzivcem Chelseaja Antoniom Rudigerom u finalu Lige prvaka napukle nosna i jagodična kost.

“Moja dijagnoza je akutna fraktura nosne kosti i lijeve jagodične kosti. Sad se osjećam dobro. Naravno da sam još uvijek razočaran jučerašnjim danom, ali vratit ćemo se”, napisao je sjajni vezni igrač Manchester Cityja na svom Twitter profilu.

U 55. minuti utakmice De Bruyne i Ruediger su se sudarili glavama, pri čemu je deblji kraj izvukao belgijski fudbaler, koji je u suzama napustio teren, shvativši da ne može pomoći svojim suigračima u najvećoj utakmici karijere koju su mnogi od njih igrali prošle večeri u Portu, koja je završila pobjedom Chelseaja 1:0.

Kao što je njegov izlazak iz igre bio velik udarac za Manchester City, De Bruyneova povreda mogla bi imati jednako negativan učinak i na belgijsku fudbalsku reprezentaciju, koju već za 13 dana očekuje prva utakmica u skupini B Evropskog fudbalskog prvenstva, protiv Rusije u Sankt Peterburgu. U skupini su još Danska i Finska.

Trenutno nije poznato koliko će De Bruyneu trebati za oporavak i hoće li mu liječnici dopustiti nastup na Euru, s obzirom na osjetljivu prirodu zadobivenih povreda. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje