Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U derbiju kola Sloga u Simin Hanu poražena od Zvijezde iz Gradačca

Preuzmite sliku

Ovog vikenda na rasporedu je bilo 17. kolo Prve lige FBiH u kojem je odigrano osam susreta.

Debri kola igrao se danas na ispunjenom stadionu “Bare” u Simin Hanu gdje je domaća Sloga ugostila prvoplasiranu ekipu Zvijezde iz Gradačca. Gosti su ostvarili pobjedu rezultatom 2:1 i tako nastavili koračati ka plasamnu u BHT Premijer ligu BiH.

Gosti do prednosti od 1:0 došliu 45. minuti susreta kada je nakon kornera glavom mrežu domaćih pogodio Cvijanović. U nastavku susreta tim Ratka Ninkovića imao je nekoliko prilika za poravnanje rezultata ali fudbaleri Sloge nisu iskoristili svoje šanse.

Zvijezda u 69. minuti uspijeva da udvostručni prednost. Nakon jednog kontra napada preciznim udarcem iskosa za 2:0 pogodio je Delić.

Sve što su fudbaleri Sloge uspjeli da naprave do kraja utakmice je da smanje rezultat na 2:1. Pet minuta prije kraja za domaće pogodio je Kojić nakon lopte ubačene iz kornera.

Treba kazati da je trener Sloge već u prvih 45. minuta igre napravio sve tri izmjene.

U ostalim utakmicama koje su odigrane jučer postignuti sljedeći rezultati: Metalleghe BSI-Slaven 4:0; Igman-Jedinstvo 2:1; Čapljina-Olimpik 0:3; Velež-Bratstvo 0:2; Rudar-Tošk 2:1; Iskra-Orašje 2:3 i Bosna-Travnik 2:1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,